Maraba Mahmut'un vekil olma hikâyesi!

TAKİP ET

Şanlıurfalı Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal vekil olma serüveni adeta yürekleri yaktı.

Her konuşmasından maraba Mustafa’nın olduğunu söyleyen Mahmut Tanal hayatında yaşadıkları zorlukları tek tek anlattı.Dar gelirli bir ailenin çocuğu olan Vekil Tanal çocukluğunda karşılaştığı ağalık sistemine bir gün karşı çıkacağını sözünü kendisine vererek milletvekili olma hayalini kurduğunu belirti.

Çocukluğu yoksulluk ve ağalık sistemine isyan ederek gecen Tanal yaşadığı tüm zorluklara rağmen hayallerinin peşini bırakmadığını hiçbir zaman ümitsizliğe düşmediğini söyledi. İlkokuldan ünüversite yılları ve vekil olmaya giden yolda canla başla mücadele eden Mahmut Tanal, yaşadıkları bir çok kişiyi derinden üzse de bazılarına ilham kaynağı olacak derece.

Çok zor şartlarda okuyan ve İstanbul Hukuk Fakültesini kazanan Tanal Ünüversite yıllarında geçimini işportacılık ve çorap satarak sağladı.

Vekilliğe giden yolda bıkmadan usanmadan mücadele ettiğini söyleyen Tanal milletvekili olduğu gün hayallini gerçekleştiğini aktardı.

BABA NASİHATIYLA YAŞADI HEP

1993 yılında CHP’ye üye olduğunu söyleyen Tanal daha sonra İstanbul Milletvekili aday adayı Üsküdar Belediye Başkan aday adayı olmasına rağmen seçimlerde boy gösteremedi.

2011 yılında büyük hayalini gerçekleştirip Milletvekili olan Tanal babasının verdiği nasihati hiç unutmadığını hayatının her alanında  hatırladığını söyledi. Babasından aldığı “Ey Oğul mevki yükselttikçe sen alçal “  nasihatiyle büyüdüğünü altını çizen Tanal  “Hayatım boyunca hiç pes etmedim. Hep mücadele ettim. Bugünleri Atatürk Cumhuriyeti’ne ve onun yarattığı fırsatlar eşitliğine borçluyum. Pes edince hayatta 3-0 geriye düşüyorsunuz. Umutsuzluğa kapılmayın. Çoban Mustafa’nın oğlu umutsuzluğa kapılmamışsa herkes çalışarak bir yere gelir.” Diyerek sözlerini bitirdi.

Tanal Urfa Mahmut