Mardin'de Şanlıurfa'nın eski valisi Erin'in rakibi belli oldu

TAKİP ET

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere kısa bir zaman kala Mardin Büyükşehir Belediye partilerin başlan adayları netleşmeye başladı. AK Parti aday olarak Abdullah Erin'i açıklarken Dem Parti'nin Ahmet Türk'ü aday göstereceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye başkan adayı için Abdullah Erin’i açıklamasının ardından diğer partilerde adaylarını açıklamaya başladı. Şanlıurfa’da uzun bir süre görev alan ve halk tarafından sevilen Abdullah Erin, Mardin’de aday gösterildi.

Abdullah Erin’in Mardin’de aday gösterilmesinden sonra DEM Parti’nin adayı merak konusu oldu. DEM Parti‘nin aday belirlemek için gerçekleştirdiği ön seçimlere Mardin’de giren Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Ahmet Türk, ilk turda ikinci sıradaki adaya fark atmasına rağmen yüzde 50+1 oy alamadı. Seçim ikinci tura kalırken, Türk, sürpriz bir karar ile adaylıktan çekildiğini açıkladı. Yaşanan süreçten sonra Türk’e aday olması için yoğun çaba gösterildiği öğrenildi.

Yoğun ısrarların ardından Ahmet Türk yeniden aktif siyasete döneceği öğrenildi. Dem Parti aday tanıtım programında Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklaması bekleniyor.

Mardin İlçe adayları oy sonuçları ise şu şekilde sıralandı:

Kızıltepe ilçesinde: Zeyni İpek ,Hamdiye Bilek Turgay

Nusaybin ilçesinde: Ferhat Kut, Gülistan Duran Altuntaş

Savur ilçesinde: Selahattin Önder, Hatice Öncü

Dargeçit ilçesinde: Asya Gezer, İdris Çevik

Derik ilçesinde: Songül Özbahçeci, Cengiz Temelli

Artuklu ilçesinde: Mehmet Ali Amak,

Mazıdağı: Kudret Uçuk, Hamdin Demir

Mardin Şanlıurfa Dem Parti Ahmet Türk