Marketlere ve otobüslere yeni düzenleme

TAKİP ET

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirlere yeni uygulamalar dahil olmaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı'nın aldığı yeni kararlar doğrultusunda marketlerin çalışma saatleri 09:00-21:00 olurken, otobüslerin yolcu taşıma kapasitesi yüzde 50'ye düşürüldü.

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada vaka ve hayatını kaybedenlerin sayısı artarken, Türkiye’de de alınan tedbirlerin çerçevesi genişletiliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından alınan yeni kararlar ile ilgili tüm illerin valiliklerine genelge gönderildi. Yeni alınan kararlarda bu kez marketlere ve toplu taşıma araçlarına düzenleme getirildi.

 

Marketlerin çalışma saatleri ve müşteri kapasitelerine düzenleme

81 il valiliğine gönderilen genelge ile tüm marketlerin 09:00-21:00 saatleri arasında açık olacağı belirtildi. Bu saatlerin dışında açık market kalmayacak. Marketin müşteri kapasitesi de belirtilirken, marketin içindeki müşterilerin sayısının market alanının onda biri kadar olacak. Market alanının 100 metrekare olması durumunda içeride en fazla 10 kişi bulundurulabilecek. Bu kapsamda bütün marketler ne kadar alana sahip olduğunu yazarak cama yapıştıracak. Belirlenen kapasite dışında kalan müşteriler dışarıda bekletilecek ve sıradaki mesafeye dikkat edilecek.

 

Otobüslerde yolcu kapasitesi yüzde 50’ye düşürüldü

İl/ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçları (şehirlerarası yolcu otobüsleri dahil); araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50’si oranında yolcu kabul edecek. Araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olacak.



Urfa Değişim

marketlere ve otobüslere yeni düzenleme koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında marketlerin çalışma saatleri ve müşteri kapasitelerine düzenleme otobüslerde yolcu kapasitesi yüzde 50’ye düşürüldü