Maske zorunlu oldu ama maskeler halen yetersiz

TAKİP ET

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Şanlıurfa'da da alınan yeni tedbirlerle maske takmak zorunlu hale geldi. Ancak birçok vatandaş halen maskelere ulaşamazken, belediyelerin daha fazla maske dağıtmalarını istedi.

Dünyayı tehdit etmeye devam eden koronavirüs salgını vakası Şanlıurfa’da da artmaya devam ediyor. Bu nedenle alınan yeni kararlarla önlemler daha sık hale geliyor. İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı yeni tedbir kararları ile Şanlıurfa’nın birçok bölgesinde de maske takmak zorunlu hale geldi.

 

Maske bulamayan vatandaşlar sorunlarla karşı karşıya kalıyor

Maskelerin marketlerde ve eczanelerde satışının yasaklanması sonucu vatandaşların maskelere ulaşması daha fazla zorlaştırdı. Belediyeler tarafından ücretsiz maske dağıtılsa da vatandaşların birçoğuna ulaşamıyor. Bu nedenle maskesi olmayan vatandaşlar, otobüse binmekte, kamu kurumuna girmekte, hatta caddede yürümekte bile sorun yaşıyor.

 

Belediyelerin maske dağıtımı yetersiz kalıyor

Koronavirüs salgınının tehdidine rağmen halen çalışmak zorunda olan vatandaşlar dışarı çıkmaya devam ediyor. Bu nedenle maske takmanın zorunlu olmasına rağmen vatandaşlar maskeye ulaşmakta zorlanıyor. Öyle ki belediyeler tarafından da maske dağıtımı yetersiz kalıyor. Bu nedenle vatandaşlar belediyelerin sabahtan akşama kadar birçok noktada maske dağıtımının sürekli hale getirmesini istiyor. Özellikle maskesiz dolaşmanın yasak olduğu bölgelerin girişinde görevlilerin maske dağıtmaları isteniyor.



Urfa Değişim / Özel Haber

maske zorunlu oldu ama maskeler halen yetersiz koronavirüs tedbirleri kapsamında Şanlıurfa’da da alınan yeni tedbirlerle belediyelerin maske dağıtımı yetersiz kalıyor yeni kararlarla önlemler daha sık hale geliyor otobüse binmekte kamu kurumuna girmekte