MasterChef şampiyonu Urfa'dan çıktı

TAKİP ET

TV8'de yayınlanan yemek programının finalini kazanan isim belli oldu. 2019 MasterChef şampiyonu Urfalı Cemre Uyanık oldu.

Türkiye’de heyecanla takip edilen yemek programları arasında yer alan MasterChef dün gece final programı yayınlandı. Finale kalan iki isim kıyasıya yarıştı. Finale Şanlıurfalı Cemre Uyanık ve Adanalı Alican Sabunsoy kaldı.

 

Final bölümünde yarışmacılar toplamda 3 oyun oynadı. 3 oyun sonunda en fazla puanı alan isim yarışmanın birincisi seçildi. İlk 2 oyun stüdyoda oynandı, kazananı belirleyecek final oyunu ise Tv8 ekranlarında canlı olarak yayınlandı. İlk 2 oyun sonunda Cemre 43, Alican 42 puana ulaştı.

 

Cemre son etapta farkı açtı

Cemre 43 puanla, Alican ise 42 puanla son etaba çıktı. Son etapta iki yarışmacı da kendi seçtiği yemekleri şeflere hazırladı. Puanlama ardından 72 puanla Cemre Uyanık MasterChef şampiyonu oldu. MasterChef ikincisi Alican ise 64 puan toplamayı başardı.

 

Masterchef Türkiye'de geçen yıl büyük ödül 100 bin liraydı. 2019 yılı ödülü ile ilgili resmi açıklama şefler tarafından yapıldı. MasterChef 2019’u kazanan yarışmacı Cemre, Fiat 500 Dolce Vita model arabanın sahibi oldu.

 

“Bütün arkadaşlarımın bende emeği vardır”

Stüdyoda bir konuşma yapan şampiyon Cemre Uyanık şu ifadeleri kullandı;

“Ben buraya tek başıma gelmedim, ilk başta anneme çok teşekkür etmek istiyorum. Beni gerçekten çok güzel yetiştirdiğine inanıyorum. Rahmetli babamın da çok güzel yetiştirdiğine inanıyorum. İyi ki onların çocuğuyum. Buradaki bütün arkadaşlarımın bende tek tek emeği vardır. Hep beraber çalıştık onlarla, hep beraber ter döktük bir şeyler için. O yüzden hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor. Gerçekten söylemeliyim ki Alican ile burada olmak benim için gerçekten gurur verici.”

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

alican sabunsoy masterchef şampiyonu urfalı cemre uyanık tv8 yemek programı haberler