Mecliste hizmet ve parti tartışması!

TAKİP ET

ŞUSKİ Genel Kurulunun görüşüldüğü Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisinde MHP Meclis üyesi Mahmut Gündoğdu'nun daha önce Harran'a hizmet götürüldüğü ancak belediyenin Cumhur İttifakı'na geçmesiyle hizmetlerin askıya alındığı söylemleri tartışmalara neden oldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında ŞUSKİ ile ilgili Kuyu Suları için Atıksu Ücretinin belirlenmesi ve ŞUSKİ Genel Müdürlüğü 2020-2024 Stratejik Planı konusu görüşüldü. ŞUSKİ’nin bazı bölgelerde hizmet yapmamasını eleştiren bazı Meclis üyeleri sorumlu oldukları bölgelerin sorunlarını dile getirdiler.

 

Gündoğdu’nun Cumhur İttifakı söylemi tartışmalara neden oldu

MHP’li Meclis üyesi Mahmut Gündoğdu ŞUSKİ’nin Harran’a hizmet ulaştırmadığı ile ilgili sorunları dile getirmesi sırasında Cumhur İttifakı’na dikkat çekti. Gündoğdu, daha önce Harran’a hizmet götürüldüğünü ancak belediyenin Cumhur İttifakı’na geçmesi ve ŞUSKİ Genel Müdürü Mehmet Emin Özçınar’ın göreve başlamasıyla çalışmaların askıya alındığını belirtti. Bu söylemler hem Ak Parti hem de HDP kanadından tepki aldı. Ak Parti, halen ayrımcılık yapmadan hizmet götürüldüğünü savunurken, HDP partiye bakarak sorunu dile getirmekten çekinmenin yanlış olduğunu savundu.  

 

Gündoğdu: Şimdi üvey kardeş mi olduk?

Daha önce Ak Parti’nin içinde olduğunu ancak Cumhur İttifakı ile üvey kardeş olduklarını düşündüğünü söyleyen MHP’li Mahmut Gündoğdu, “Sanki ŞUSKİ eleştiriyormuşum gibi bir algı oluşuyor. ŞUSKİ Genel Müdürünün buraya gelerek bize bilgi verileceğini belirttiniz. Ama şimdi bakıyorum genel müdürümüzü burada bulamadım. Ak Parti grubuna söylemek istediğim, daha önce de sizlerle 5 yıl beraber çalıştık ve güzel hizmetlerde bulunduk. Geçen 5 yıl içerisinde gerek Nihat Başkan olsun, gerek diğerleri olsun, bizim Haran’da yaklaşık 50 köye su götürdü. Daha sonra Harran’ı Cumhur ittifakı kazandı, MHP’ye geçti. Ve bizler de Cumhur ittifakı meclis üyeleriyiz. Ancak 11 aydır bizim Haran’da ne içme suyu ile ilgili ne de yolar ile ilgili hiçbir hizmet yapılmadı. Aklıma şu geliyor: Acaba bizler eskiden AK Parti’nin içindeydik, şimdi üvey kardeş mi olduk. Yukarıda biz beraberiz ama kırsal alanda beraber değiliz. Benim sizden istirhamım 28 köye su getirilecek ama Emin Özçınar Müdürümüz geldikten sonra bu proje askıya alındı. Aynı zamanda projesi de yapılmış. Öbür arkadaşlarımız 5 tane kuyu yapmışlar ve hepsi şuan faaliyetedir. Fakat bu yeni gelen yönetimdeki arkadaşlarımız, bizler onları destekliyoruz sonuçta bizler Cumhur İttifakıyız. Ama bakıyorum 11 aydır Haran’da üvey kardeş muamelesi yapılıyor. Şimdi diyeceksiniz Mahmut sen muhalif misin? Hayır ben muhalif değilim. Ben Ak Parti’yim, MHP’liyim, devletçiyim ama içim kan ağlıyor kardeşim. Ses çıkaramıyoruz, biz ortağız, iktidar ile beraberiz. Yukarıda el birliği ile Genel Başkanımız,  Cumhurbaşkanımız ile beraber hareket ediyorlar. Fakat bakıyorum bizler burada kötü üvey kardeş muamelesini görüyoruz. Sizleri Haran’a davet ediyorum, köylerimize sizleri davet ediyorum. Yemin ediyorum benim telefonlarım susmuyor. Başkanlarımız ve diğer arkadaşlarımızın telefonları susmuyor. Artık ne cevap vereceğimizi bilmiyoruz. Ben geçen gün de söyledim. ŞUSKİ yolunu ben 9 aydır unutmuşum. Çünkü ben ne zaman gitsem, arkadaşımız güzel edebiyat okuyor, hadis okuyor, tarih okuyor ama hizmet yapmıyor. Allah var dili de tatlıdır, güzeldir. Ama hizmete gelince hiçbir şey yok. Krediye gelince belki iki ayda bir bize önerge gönderiyor, efendim biz kredi alacağız, ihtiyacımız var biz hizmet yapacağız. Ama öyle değil belki diğer ilçelerde yapılıyor ama Haranda hizmet yapılmıyor. Bu konuda duyarlı olunmalıdır. Bizler bu konuda gerçekten muzdaripiz.” dedi.

 

Bayuk: Harran’da hiçbir hizmet yapılmadığı söylemleri haksızlıktır

Harran’a hiçbir hizmetin verilmediğini savunmanın haksızlık olduğunu dile getiren Ak Parti’li Faruk Bayuk, “Burası bir Meclistir, tabiî ki herkes istediğini söyleme hakkına sahiptir. Daha önce de belirttiğimiz gibi varsa sorunlarımız burada birbirimizi kırmadan dile getireceğiz. Mahmut Gündoğdu, partiden dolayı hizmet konusunda ayrı tutulduklarını ifade etti. Rahat bir şekilde sorununu dile getiremediği, açık bir şekilde muhalefet edemediği söylemleri kendisini ve partisini bağlar. Ancak kurumların Harran’da hiçbir hizmet yapmadığı söylemleri haksızlıktır. Eksiklikler olabilir, bu konuda da hep birlikte gider orada sorunu tespit eder, ve çözüm yollarını ararız. Zaten Mahmut Beyin ilçesinde bulunan il başkanı ve belediye başkanı Büyükşehir Belediyesi ile sürekli görüşme halinde ve sorunlarını iletiyorlar. Sürekli istişare halindeler. Gerisi zaten partisiyle kendisi arasında.” şeklinde konuştu.

 

Aişeoğlu: Cumhur İttifakısınız, AKP’lisiniz diye öncelik size mi verilmeli?

Partiye bakarak eleştiri yapmaktan çekinmenin yanlış olduğunu savunan HDP’li Sema Aişeoğlu, “Biz HDP olarak Meclisi dinlediğimizde arkadaşlarımız arasında çok vahim cümleler geçiyor. Arkadaşımız Cumhur İttifakı partisinden olduğunu ve bunun için sesini çıkaramadığını belirtmek istiyor. Biz genel bir siyaset yapmıyoruz. Biz yerel seçimlerde belli bir konuma gelmiş, halkın sorunlarını, problemlerini dile getiren bir kesim olarak buradayız. Mahmut Gündoğdu arkadaşımızın da bu üslubunu düzeltmesini rica ediyoruz. Biz Cumhur İttifakıyız, biz HDP’liyiz, biz AKP’liyiz gibi söylemler doğru değildir. Hepimiz bu Mecliste bir temsiliyet almışız. Hepimizin burada bulunma amacı var. Cumhur İttifakısınız, AKP’lisiniz diye öncelik size mi verilmeli? Bu söylemleri dile getirmenizin sebebi bu mudur? Bu ayrımcılık dilinin son bulmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.  



Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

mecliste hizmet ve parti tartışması! gündoğdu: Şimdi üvey kardeş mi olduk? gündoğdu’nun cumhur İttifakı söylemi tartışmalara neden oldu bayuk: harran’da hiçbir hizmet yapılmadığı söylemleri haksızlıktır aişeoğlu: cumhur İttifakısınız akp’lisiniz diye önce