Mecliste silahsızlanmaya dikkat çekildi

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında Şanlıurfa'da yoğun hale gelen silahların kullanımına dikkat çekildi. Meclis üyeleri ailelerin silah konusunda çocuklarını eğitmeli, ve oyuncak silahların üretilmemesi önerildi.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde düğünde sıkılan silahın damada isabet etmesi ve damadın beyin ölümüne neden olması silahların kontrolsüzce kullanıldığını son örneği olarak görülüyor. Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında okul öncesi eğitimin çocuklar ve aileler üzerindeki etkisi konusunda silah kullanımının yoğunluğunun engellenmesine dikkat çekildi.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Meclis üyesi Nahide Kılıç, “Oyuncak fabrikaları oyuncak silahlarının üretmemeleri gerekir. Bu durumda tabiî ki eğitim toplumun temel yapısıdır. Ebeveyn çocuğu nasıl yetiştirirse, çocukların davranışları o şekilde olur. Bu nedenle eğitim kalitesine çok önem verilmesi gerekiyor. Çocuk gelişimi şu anda zorunlu değildir. Bu nedenle çocuk gelişimi eğitiminin zorunlu hale getirilmesi ve çocukların hayatlarını karartmamaları için eğitimler uygulanması gerekir.” dedi.

 



Demet Saatçi Güven, “Eğitim ailede başlıyor. Biz eğitimin bütün yükünü okula ve öğretmene devredersek bu işi çözmek zor olur. Anne babanın davranışları çocuğa yansır. Bu nedenle evde televizyonda yayınlanan programlar, diziler, ve evde anne babanın davranışları çocuğun unutamayacağı rol model olur. Bu nedenle toplumda bir şeyi düzelmeye çalışıyorsak, öncelikle kendimizi düzeltmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

 



Faruk Bayuk, “Genel olarak düğünlerde sevgimizi, mutluluğumuzu ifade etmek için silahlar sıkıyoruz. Bunun yerine farklı şekilde, farklı davranışlarda mutluluğumuzu ifade etmeliyiz. Çocuklara silahların kötü olduğunu, gerekirse oyuncak silah alınmamasını öneriyoruz.” ifadelerini kullandı.





Urfa Değişim



mecliste silahsızlanmaya dikkat çekildi Şanlıurfa’nın birecik ilçesinde düğünde sıkılan silah damada isabet etmesi büyükşehir belediyesi meclis toplantısında okul öncesi eğitimin çocuklar ve aileler üzerindeki etkisi