Mehmet Ekinci Ursu'ya talip!

TAKİP ET

Ursu Hastanesinin sahipleri ile aralarında Ak Partili Eyyübiye eski Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin de bulunduğu taliplilerle prensipte anlaşmaya varıldı. Kesin anlaşmanın bu hafta içinde imzalanması bekleniyor.

Paşabağı bölgesinde bulunan Şanlıurfa Özel Ursu Hastanesi 2016’da SGK sözleşmesi yenilenmeyince kapanmış, 4 yıl sonra koronavirüs salgını kış önlemleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kiralanarak ihtiyaç halinde kullanılması kararlaştırılmış, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasına dönüştürülmüştü.
İl Sağlık Müdürlüğü ile imzalanan kira sözleşmesinin sona ermesine sayılı günler kala sürpriz bir gelişme yaşandı. Söz konusu binanın Özel Hastane olarak kiraya verilmesi gündemde.
Urfahizmet.com'da yer alan habere göre; Hastane sahipleri ile aralarında Ak Partili Eyyübiye eski Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin de bulunduğu taliplilerle prensipte anlaşmaya varıldı. Kesin anlaşmanın bu hafta içinde imzalanması bekleniyor.
Gerekli prosüdürler tamamlandıktan, SGK sözleşmesi imzalandıktan sonra Paşabağı‘ndaki bina yeniden Özel Hastane olarak Urfalılara hizmet verecek, sağlık çalışanlarının istihdamına katkı sağlayacak.
ANJİYO HİZMETİ DE VERECEK
Özel Ursu Hastanesi 5 yıl öncesine kadar ‘Anjiyo’ ruhsatı olan tek özel hastane olarak kentte kalp hastalarına 24 saat hizmet verip önemli bir ihtiyacı gideriyordu.
2010 yılında açılan; 10 bin metrekare kapalı alana sahip Hastane binasında 110 hasta yatağı, poliklinik, 31 yataklı yeni doğan, 7 yataklı koroner, 5 yataklı kalp damar cerrahisi, 9 genel yoğun bakım ünitesi ve son teknolojiyle donatılmış 4 ameliyathane var.