Mehmet Gezer sıra dışı projeleriyle geliyor!

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa aday adayı Mehmet Gezer seçim öncesi hazırladığı projelerle Şanlıurfa'da kuvvetli adayların arasına girmeye şimdiden başardı.

CHP 28. Dönem milletvekili aday adayı Mehmet Gezer, Şanlıurfa’yı kalkındırmak, mevcut sorunlara kalıcı çözümler bulmak için şimdiden kolları sıvadı.

Seçim çalışmalarına hızlı giriş yapan Gezer, kamuoyuyla paylaştığı projeleri şimdiden dikkat çekmeye başladı.

 Daha önce Şanlıurfa’nın kanayan yarası olan elektrik sorununu güneş panelleri çözüm için genel merkeze öneri sunan Gezer,  şimdiden Şanlıurfa ile Ankara arasında köprü görevi görmeye başladı.

Gazetemizin mikrofonlarına projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa aday adayı Mehmet Gezer, 5 bin dönüm üzerine kurulacak sera projesiyle 25 bin kişiye istihdam alanı sağlayacağını belirti.

Meclise girmeden Şanlıurfa’nın belli başlı sorunlarını not alan ve bunları önerge olarak meclise sunacağını aktaran Mehmet Gezer, vatandaşlar müsterih olsun her şey çok güzel olacak dedi.

“SERA PROJESİYLE 25 BİN KİŞİ EVİNE EKMEK GÖTÜRECEK”

Şanlıurfa’da kuracağı 5 bin dönümlük sera projesiyle 25 bin kişiye iş imkanı sağlamayı hedef edinen Şanlıurfa için var gücüyle gecesini gündüzüne katan Mehmet Gezer, sera projesiyle ilgili şunları aktardı.”Bizler zaten projelerimiz ile geliyoruz. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük sera projesini bu şehirde gerçekleştireceğiz. Şanlıurfa’nın Harran Bölgesi Karaeali Bölgesi yapacağımız projelere gayet müsait.Karaali bölgesinde belirlediğimiz 6 adet sıcak su kuyusu ve 5 bin dönüm arazide sera üretimini

 Gerçekleştireceğiz. İnşallah bu projeyi hayata geçireceğiz Genel Başkanımıza taktim ettik olumlu baktı. Meclise adım attığımız gibi gereken çalışmalar yapılacak Şanlıurfa’da istihdam alanlarını açmak için yoğun çaba sarf ediyoruz.

Yapacağımız bu projeyle tarımsal sorunlarını kökten çözeceğiz.  Yapacağımız sera da 25 bin kişi istihdam yapacak.  Onların her türlü ihtiyacını bizler karışılacağız.  Bunun yanında kurs merkezlerimiz olacak. Kurslarda eğitimini tamamlayıp ondan sonra seracılığa başlayacak.  Kuracağımız seralarda hem istihdam alanı yaracağız hem üretime katkı sağlayacağız. Hem de yüksek fiyata sebze almayacağız.  “ dedi.

“ŞANLIURFA’YI CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa’ya çok önem verdiğini söyleyen Mehmet Gezer, Şanlıurfa için birbirinden güzel projeler ürettiklerini seçim sonrası faaliyete geçireceklerini aktardı.

Şanlıurfa’da kuracağı sera bölgesinin etrafını cazibe merkezi haline getireceklerini ifade eden Mehmet Gezer, Şanlıurfa turistler için adeta uğrak nokta haline gelecek. Dedi.

Şanlıurfa’yı kaplıca kentti yapacaklarını belirten Mehmet Gezer”İkinci etapta Şanlıurfamıza turist çekmek için tespit ettiğimiz sıcak su kuyularında 600-700 metrede sıcak 70-80 derece sıcak su çıkıyor. 1200-1300 metrede 130 derece sıcak su çıkıyor. Yani burada 130 derece sıcak su da elektrik üretimi de yapılacak.

Kuracağımız sera merkezlerin etrafına bir cazibe merkezi kurulacak. Kaplıca kent yapacağız Afyonkarahisar’da örneği bulunmakta. “ açıklamasında bulundu.

“KÖYLÜ YENİDEN HALK EFENDİSİ OLACAK”

Şanlıurfa’daki çiftçilerin yüksek elektrik faturalarından dolayı adeta sırtlarını doğrultamadıklarını onları tekrar halkın efendisi yapmak için hazırladıkları projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Mehmet Gezer “Şanlıurfa’da güneş panelleri projesini genel merkeze taktim ettik. O projeyle buradaki çiftçiler elektriğe bedava ulaşacak. Sulama kanaları üzerinde kurulacak bu proje boğulmaları da engelleyecek. Sunduğum proje genel merkez tarafından uygun görüldü. Genel Merkez tarafından ekip geldi.

Gereken notlar alındı bizlerin iktidarında çiftçilerimiz gerçek değerlerini görecek. Elektrik faturaların altında ezilmeyecekler.2 yıl içerisinde Urfa’da çiftçilerin elektriği bedava olacak. Yeter ki halk bizlere güvensin. “ dedi.

“EĞİTİME  SORUNUNA PARMAK BASTI”

Şanlıurfa’daki bütün sorunları adeta ince noktasına kadar tespit eden Mehmet Gezer, eğitim konusunda Köy Enstitüleri tarzında okulların yapılacağını ve öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını devlet tarafından karşılanacağını aktardı.

Gezer “Eğitim konusunda ciddi sıkıntılarımız var. Öncelikle okullar için eski köy enstitüleri tarzında okullar yapılacak oralarda çocuklar eğitimini tamamlayacak. Üstelik çocuklarını okullara gönderen aileler hiçbir masrafa karışmayacak. Çocuklar aldığı eğitim ile istediği alana yönelecek.” İfadesini kullandı.

“BU KENT ALTYAPI SORUNUYLA BOĞUŞUYOR”

Şanlıurfa’da yıllardan beri altyapı sorunuyla boğuştuğunu yaşanan afetlerde kentte hayatın felç olduğunu aktaran Gezer,  kentti yönetenlerin ehliyet sahibi olmadığını söyledi.

Mehmet Gezer”Altyapı eksikliğinden dolayı kentti sel bastı. Liyakatsiz bir yönetim olursa sonuçları bunlar olur. İşin başındaki adam işi bilmiyor. Yani bence dükkanı kapatıp gitsin yani. Eğer bir şeyleri değiştiremiyorsan yapacak bir şey yok çekin gidin.

Halkımızdan doğru bulduklarına bu ülkeye fayda sağlayacak olanlara destek versinler bir partinin fanatiği olmak bizleri bir arpa boyu yol alamayız. Onun için hatır için oy vermeyelim hukuk için verelim adalet için oy verelim. Ehliyet ve liyakat sahibi insanları seçelim.  “ şeklinde konuştu.

"GENÇLER UYUŞTURUCUYA DEĞİL İŞE KOŞACAK!"

Yaklaşık 3 milyona sahip Şanlıurfa’da gençlerin işsiz olduğunu söyleyen Mehmet Gezer, seçim sonrası gençlerin uyuşturucuya değil işe koşacağını ifade etti.

Mehmet Gezer, “Ne yazık ki gençlerimizin çoğu işsiz çoğu uyuşturucu bataklığına düşmüş. Bunun sorumlusu da mevcut iktidardır. Devletin bunun önüne geçmesi lazım. Bizim iktidarımızda gençleri uyuşturucu bataklığından kurtaracağız. Onlara güzel bir gelecek sunacağız. Uyuşturucu peşinde değil. İş peşinde koşacaklar.” Dedi.

"ZEYTİN AĞAÇLARINI KENTTE DİKECEĞİZ"

Şanlıurfa'da çam ağaçları yerine zeytin ağaçları dikeceklerini söyleyen Mehmet Gezer "Zeytin Şanlıurfa iklimine çok uygun onun için geçen sene Zeytin Platformuyla birlikte görüşmeler gerçekleştirdik ve cam ağaçları yerine boş arazilere zeytin dikmeye karar verdik. Onun için belediye başkanlarıyla görüşme talep ettik. Karaköprü Maşuk’ta yer ayarladık. Ama ne yazık ki bize yapılan dönüşte park alanına zeytin ağacı dikilmez diye geri dönüş aldık." açıklamasını yaptı

Buradan Şanlıurfalı vatandaşlarımıza sesleniyoruz değişim şart bu coğrafyada onun için eğer bizleri tercih ettikleri zaman sunduğumuz bütün projeler hayata geçirilecek.

 

 

Gezer Zeytin CHP Aday 28.dönem Şanlıurfa Gençler Projeler