Mehmet Kaya 20 yıllık tecrübe ile yeniden aday!

TAKİP ET

Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, 20 yıllık tecrübesiyle yeniden başkanlığa aday oldu. Kaya görev süresinde 20 milyon Euro bütçeli pamuk ve hububat depoları kente kazandırdı. Yeni dönemde kazanması halinde 55 milyon TL Bütçeli Fıstık Lisanslı Depo Projesini tamamlayacaklarını duyurdu.

“Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” diyen Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, 20 yıllık tecrübesiyle Şanlıurfa’ya önemli hizmetleri kazandırdı. Görev süresi boyunca Yüzde 100 Avrupa Birliği hibesiyle 20 milyon Euro bütçeli pamuk ve hububat depoları kazandırdı. 20 bin ton kapasiteli lisanslı pamuk deposu 2022 yılında Şanlıurfa ve Türkiye’ye tam kapasite ile hizmet verdi.

Başka Kaya görev süresi içerisinde Şanlıurfa’nın önemli değerlerinden Urfa Peyniri ve Şanlıurfa Sade Yağı’nın coğrafi işaret tescil belgesini kente kazandırdı. 20 yıllık döneminde sayılamayacak çok projelere imza atan Kaya, Viranşehir Tescil Bürosu, Akçakale Tescil Bürosu, Organize Sanayi Bölgesi Tescil Bürosu, Buğday Pazarı Tescil Bürosu,· İmam Keskin Buğday Pazarı Tescil Bürosu, Siverek Tescil Bürosu ve Ceylanpınar Tescil Bürolarını kazandırarak hizmetlerde kolaylık sağladı.

Fıstığın ana vatanı olarak bilinen Urfa Fıstığının başka illere gitmemesi için 55 milyon euro bütçeli Fıstık Lisanslı Depo Projesi için fizibilite çalışmaları tamamlandı. Gıda OSB'de 42.000 Metrekare yer tahsisi gerçekleşti.

İşte Başkan Kaya’nın görev süresinde kente kazandırdığı diğer projeler:

 

Sondakika Urfa Seçim