Melek Mosso ödülünü bakın kimlerin adına aldı?

TAKİP ET

PowerTürk tarafından düzenlenen Müzik Ödülleri'nde Şarkıcı Melek Mosso, PowerTürk Müzik Ödülleri töreninde aldığı 'en iyi cover şarkı' ödülünü öldürülen kadınlara armağan etti.

PowerTürk tarafından düzenlenen Müzik Ödülleri’nde, ‘Yıllar Affetmez’ isimli şarkısıyla ‘en güçlü cover şarkı’ ödülüne layık görülürken ödülünü de  ‘yargılanan, ittirilen, katledilen bütün kadınlara’ adadı.

Salondaki tüm katılımcılardan alkış tufanı gören Mosso, "Ben bu ödülü yüzyıllardır bu toplumda, dünyada ötekileştirilen kıyafetleri ile, kahkahasıyla kadın olmanın gerektirdiği her şeyle yargılanan, ittirilen, katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan olarak alıyorum" şeklinde konuştu.

"Kimse beni susturamayacak"

Daha sonra sözlerine şu şekilde devam eden Mosso, Kimse beni susturamayacak, konuşmaya, üretmeye ve şarkı söylemeye devam edeceğim" dedi. Mosso'nun bu sözleri karşısında salonda bulunan kadınlardan güçlü destek geldi.

"Hiçbir kadının ölüm korkusuyla yaşamadığı ve ötekileştirilmediği bir gelecek hepimizin olsun"

Törenin ardından sosyal medya hesabından kendisine gelen destek mesajlarına cevap veren Melek Mosso, "Beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim. Heyecandan kendimi tam ifade edemesem de beni bilen bilir. Bu ödülü başta Bergen olmak üzere bütün katledilen kız kardeşlerim için alıyorum. Katillerin iyi hal almadığı, hiçbir kadının ölüm korkusuyla yaşamadığı ve ötekileştirilmediği bir gelecek hepimizin olsun" notunu paylaştı.