Melik: Şanlıurfa afet bölgesi ilan edilmeli!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da 14-26 Mart'ta etkili olan sel sonrası tarım arazileri ciddi boyutta zarar gördü. Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şubesi Eski Başkanı Abdullah Melik, yaşanan afet nedeniyle çiftçilerin zarar ve ziyanlarının karşılaşmasını istedi.

14 Mart ile 26 Mart tarihlerinde etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen sel ve dolu felaketi nedeniyle tarım arazilerindeki ekili ve dikili ürünler zarar gördü. Özellikle hububat ve fıstık ağaçlar hem selden hem de doludan nasibini aldı. Yaşanan süreçte çiftçileri zor günler bekliyor.

Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şubesi Eski Başkanı Abdullah Melik, Şanlıurfa’da 3 milyon dekar buğday,1,5 milyon dekar kırmızı mercimek ,900 bin dekar arpa,20 milyon adet fıstık ve100 bin adet badem ağacının selden ve doludan etkilendiğini ifade etti. Yaşanan mağduriyetler nedeniyle Urfa’nın afet bölgesi ilan edilmesi ve çiftçilerin zarar ve ziyanlarının karşılanması gerektiğini söyledi.

Melik paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Şanlıurfa’da 3 milyon dekar buğday,1,5 milyon dekar kırmızı mercimek ,900 bin dekar arpa,20 milyon adet fıstık ve100 bin adet badem ağacı var. Yoğunluklu Urfa merkez köyleri ve ilçeleri 14-26 Mart’ta yağan yağmurdan ve selden ciddi bir şekilde çiftçiler zarar görmüştür.14-26 Martta yağan aşırı yağışlardan dolayı bitkilerde ciddi bir şekilde hastalık ve zararlılar oluşacaktır, buda ürün kaybına neden olacaktır. Urfa afet bölgesi ilan edilmeli, çiftçilerin zarar ziyanları karşılanmalı.”

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

Abdullah Melik Şanlıurfa