Memiş uyardı! "Altında kritik dönem başlıyor"

TAKİP ET

İsrail-Filistin savaşıyla altın fiyatlarında da hareketlilik sürüyor. Ekonomi ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarındaki hareketlilikle heyecanlanan altın yatırımcısına kritik uyarılarda bulundu.

Savaşların devam etmesinin tüm piyasaları yakından etkileyeceğini kaydeden Memiş, altın fiyatlarında beklediği tahminleri de açıkladı.

"Altın treni kalkıyor arkadaşlar"

Urfalıların güvenli limanı olan altında ani yükselişlerin devam edeceğini belirten Memiş, son bir hamle diyerek şunları kaydetti, "Bu yılsonuna kadar yerleşen bir ons görürüz ve 2024 yılında 2.350 dolar seviyesine kadar bu yükselişler devam edebilir. Son bir kar satışı, son bir düzeltme" uyarısında bulunarak "Ondan sonra altın treni kalkıyor arkadaşlar" dedi.

"Bu sefer 1.880 lira seviyesine yukarı yönlü kıracaktır"

Memiş "Bu trenin ons tarafta gideceği yer 2.350 dolar seviyesi. Gram tarafında da bir miktar geri çekilme gördük. Yine sosyal medya hesabımdan geçen hafta şöyle bir mesaj vermiştim: 2 cumadır gram altın-TL fiyatı serbest piyasalarda fiziki tarafta 1.873 lira seviyesini test etti. Şimdi son bir hamlesi var. Bu sefer 1.880 lira seviyesine yukarı yönlü kıracaktır. Yani yılsonu beklentimiz gerçekleşecektir. Ancak 1.873 lira seviyesini ikinci kez test etmesine rağmen 'Acele etmeyin, kenarda bekleyin!' uyarılarım vardı.

"Düğün yapacak olanlar, altın yatırımını düşünenler bu seviyeleri tekrar göz önünde bulundurmalı"

Daha sonra sözlerini şu şekilde sürdüren Memiş, “Yani bugün gram altının 20 lira değer kaybettiğini gördük. Cuma günü sabredenler almayanlar iyi bir karar vermiş oldu. Tekrar ons altındaki bu baskılanma ile birlikte 1840-1830 lira destek seviyelerini takip ediyor olacağım. Son demler. Ondan sonra hedef 2.000 lira seviyesi arkadaşlar. Bu yıl bitmeden 2.000 lira seviyesini gözüne kestiren bir gram altın karşımızda duruyor. 2024 yılının yarısına kadar olan süreçte 2.500 lira öngörüm halen devam etmekte. O yüzden altın borcu olanlar, düğün yapacak olanlar, altın yatırımını düşünenler bu seviyeleri tekrar göz önünde bulundurmalı." İfadelerini kullandı.