Memleketi için 'Küçük İsrail' diyen Özşavlı'ya Tanal'dan tepki!

TAKİP ET

TİGEM'de koyunların gözaltına alındığına dair görüntülerin ortaya çıkmasına rağmen, öyle bir şeyin olmadığını savunan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, bu sefer de Viranşehir'in köyüne 'Küçük İsrail' dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, Viranşehir’in bir köyüne ‘küçük İsrail’ dedi, CHP’li Milletvekili Tanal tepki gösterdi.
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Viranşehir’deki köylerin nüfuslarını sayarken, Elgün köyü için ‘Küçük İsrail’ dedi. CHP Milletvekili Mahmut Tanal da, Özşavlı’nın bu paylaşımına tepki gösterdi. Özşavlı daha sonra sosyal medyada açıklama yaparak, Tanal’a cevap verdi.
Özşavlı, köylünün tabiriyle öyle dediğini savundu ama vatandaşlar bir Milletvekilinin bu kelimeyi kullanmasına tepki gösterdi.
Özşavlı’nın, Viranşehir’in Elgün köyü için ‘Küçük İsrail’ dediği videoyu paylaşan Tanal, şu paylaşımı yaptı: “AKP Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, oylarıyla kendisini Meclis'e taşıyan Viranşehir'in en büyük köylerinden Atşane (Elgün) Köyü'yle "Küçük İsrail" diyerek dalga geçiyor. Aynı Özşavlı, dün akşam da Meclis'te Ceylanpınar TİGEM zulmünü savundu, seçmenini sırtından hançerledi!”
Özşavlı da daha sonra kendini savunmaya çalışarak, ‘köylünün tabirini kullandım’ diyerek, yazım yanlışları da yaparak yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Zavallısın Tanal! 58 dakikalık videonun 3 saniyesini kesip algı yapmanın peşindesin! O videoda 1927 nüfus sayımında tek tek Urfa köylerini sayıyorum. Atşane köyünün nüfusunu verip ne kadar kadim olduğuna dair övüyorum, son olarak espiri ile köylünn kullandığı bir tabiri zikredyrm.”