'Menfaat peşinde olanlar, bizi engelledi'

TAKİP ET

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, belediye borçları ile ilgili çıkan söylemlere sitem ederek belediye borçlarını açıkladı. Eyyübiye Belediyesi'nin 45 milyon borcu olduğunu söyleyen Ekinci, belediye ile ilgili değişik dedikoduların olduğunu vurguladı.

Görev süresinin bitmesine az bir süre kalan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, gazetecilerle bir araya gelerek 5 yıllık görev süresinde belediye çalışmalarını ve borçlarını değerlendirdi. Borçlarla ilgili kamuoyundaki söylemlere sitem eden Mehmet Ekinci, Belediyenin 45 milyon borcu olduğunu belirtti.

'Her babayiğidin harcı değil'

Eksi 3 ile başlayan belediyeye 190 milyonluk bir kar sağlamasının her babayiğidin harcı olmadığını vurgulayan Ekinci, "Değişik mecralarda insanlar kendi uydurma laflarıyla 270 trilyon ila 400 trilyon arasında borç olduğu yönünde değişik dedikodular dolaştı. Bugüne kadar söylenenden ziyade bizler iş üretmeye çalıştık. Ama yarın tabi ki seçim sonrasında başka arkadaşlarımız görev alacaklardır. Bu nedenle burada bilgilendirmede bulunmak zaruri hale geldi. Eyyübiye belediyesi, sıfırdan kurulan bir belediye, kurulmamızla birlikte biz eksi 3 milyon borç ile kurulduk. Bu 3 milyonun bize gelme nedeni ise Uğurlu Belediyesi'nin bizlere bağlanmasıyla birlikte yine belediyemize 3 milyon TL’lik borç devredildi. Bu kadar hizmet ürettik ve şu anda bizim borcumuz, 45 milyon TL. Fakat gerek belediyemize kazandırdığımız, alanlarla en düşük rakamdan hesapladığımız zaman şu an yaklaşık, belediyemize kazandırdığımız satışa hazır arsaların dip fiyattan söylüyoruz 236 milyon TL. Dolayısıyla belediyemiz 190 milyon TL artıda bulunmakta. Bunu basın aracılığıyla da kamuoyuna ilan etmek istiyorum.  Eksi 3 ile başlanmış, bu kadar hizmet üretilmiş, temizlik gibi çok ciddi bir giderin olduğu bir yerde en büyük en büyük bedelin hizmetten bize geldiğini de hesaplayınca artı 190 milyonluk bir karda olmak, kimse kusura bakmasın her babayiğidin de harcı değildir." dedi.





'236 milyon TL değerinde alanlar kazandırdık'

Başkan Ekinci, "Herkes konuştu, herkes bir şeyler ifade etti yarın gelecek olan arkadaşlar da bu rakamları kendileri de göreceklerdir. Bunlar resmi rakamlardır, Eyyübiye Belediyesinin şu an ödemesi gereken borç miktarı 45 milyon liradır. Fakat kazandırdığımız alanlar 236 milyon TL değerinde dolayısıyla işin muhasebesini yaptığımız zaman yaklaşık 190 milyon liralık bir kaynağa sahip. Bir de turkuaz şirketimiz var. Sıfırdan kurulu bir şirkettir. Ama bu şirketimizin şu andaki mal varlığı 32 milyon. Dolayısıyla kazandırdığımız alanları bir kenara bıraksanız bile şu an eksi 10 milyon gibi bir rakam çıkıyor. Belediyemizin bünyesindeki şirketi de dikkate aldığımız zaman yaklaşık 210 milyon TL ile artıda olan bir ilçe belediyesi halindedir Eyyübiye Belediyesi." diye konuştu.



'İş üretirseniz sorun olur'

Eyyübiye Belediyesi'nin kamuoyunda artıların görmezlikten geldiğinin altını çizen Ekinci, "İnsanlar bir şeyleri ifade ederken neden belge bilgi istemiyorlar? İnsanlar bir şeyle ilgili bir ifadede bulunurken neden hep karalama amaçlı bakıyorlar olaylara? Peki hak adalet noktasında mangalda kül bırakmayanlar neden böyle bir durumda neden haksızlığı çok kolay bir şekilde yapıyorlar? İslami inanışı kendine rehber edinmiş insanlar sosyal medya hesaplarında kullandıkları o güzel ifadeleri bu söylemlerini kendileri icra etmiyorlar. Burada bu belediyenin, o belediyenin, ya da şu belediyenin şu kadar borcu var söylemleri gündemde. İş üretirseniz tabi ki sorun olur. Hata yok mu? İnsan faktörünün olduğu yerde hata kaçınılmazdır. Hangi kul ben hatasızım diyorsa o kişi kimse kusura bakmasın o insan değildir, herhalde o bir melektir. Sadece melekler günah işlemezler. Fakat Cenabı Hak insanları yaratırken ve ömürlerinin sonunda imtihanın bittiği artık muhasebenin başlayacağı o dönemde, artı ve eksiler dikkate alınmak kaydıyla ki ifadesi de şudur zerre kadar günahı fazlaysa cehenneme zerre kadar sevabı fazla ise cennetlik denen bir yerde nasıl oluyor da yüzde 5’lik 10 ya da yüzde 49’luk bir sıkıntı var. Nasıl olur da o artıları görmezlikten gelirsiniz." şeklinde konuştu.



 'Bize ayak bağı olanlar, bizim içimizde bizler gibi görünenlerdir'

"Böyle bir dünya yok." diyen Ekinci, "Yineliyorum insan faktörünün olduğu yerde hatalar kaçınılmazdır. Şöyle düşünün trafiğe çıkmayan birisinin kaza yapma olasılığı var mıdır? Elbette ki yoktur. Bugün bizler oturalım arkadaşlarımızla birlikte hiçbir işe el atmayalım haklı olur mu orada?  Olmaz tabi ki. Fakat insanlar sizden hizmet bekliyorlar. Yılların getirdiği sorunlar var. Bunların giderilmesi konusunda bizlere düşen görevler var. Çünkü biz bir iddia ile çıktık dedik ki, biz bu sıkıntıları gidereceğiz. Bu süre zarfında bizlere en çok ayak bağı olan yine bizim içimizde bizler gibi görünen arkadaşlardır. Arkadaşlar bile denmez kendilerine." ifadelerini kullandı.

Menfaat peşinde olanların üretime engel çıkardıklarını söyleyen Mehmet Ekinci, "Bir şey üretmek adına seçilen insanların bir şeyler üretmekten ziyade kendilerine bir şeyler kazandırma peşinde olanlar bizim işimizi çok engelledi. Fakat buna rağmen çok şükür vicdanımız rahattır. Her şeyin kayıt altında olduğu bir yerde her şeyin muhasebesinin tutulduğu bir yerde kamuoyunu çok iyi bilen birisi olarak bizim çok şükür vicdanımız rahattır." sözlerine yer verdi.

        

ekinci 5 yıllık çalışmaları aktardı eyyübiye belediye başkanı mehmet ekinci gazetecilerle bir araya gelerek 5 yılda yaptığı çalışmaları anlattı