Mera kavgasında saldırı anı kaydedildi

TAKİP ET

Eyyübiye'de Celal Günbegi'nin aracının önü kırmızı ışıklarda kesilerek silahla silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı. Saldırıda yaralı olarak kurtulan Gönbegi'ye yapılan saldırı anı kaydedildi. Saldırıyla ilgili olduğu iddia edilen Halil Günbegi yakalanırken, iki oğlu ise aranıyor.

Eyyübiye ilçesi Payamlı Mahallesi Hacı Ali Kırsal Mahallesinde bulunan mera alanların akrabaları tarafından 'işgal ve gasp' edildiğini iddia eden 62 yaşındaki Celal Günbegi, 5 ay önce Halil G. ve çocukları Mehmet, İbrahim, Celal ve Sabri G. hakkında suç duyurusunda bulundu.

İLK OLAY KEŞİF ESNASINDA YAŞANDI! 'SABRİ SU' DEDİ VE...
Günbegi’nin şikayetinin ardından Eyyübiye İlçe Kaymakamlığı, söz konusu mera alanında 11 Haziran 2020 tarihinde keşif kararı aldı. İddiaya göre, keşif yapılacak binaya doğru ilerledikleri esnada Celal Günbegi ve mera keşfi için Payamlı Mahallesi'ne giden Eyyübiye İlçe Kaymakamlığı personellerini gören Halil Günbegi, oğlu Sabri Günbegi'ye  “Sabri su” diye bağırdı. Halil Günbegi'nin seslenmesinin ardından Sabri Günbegi’nin elinde bulunan av tüfeği ile Celal Günbegi’nin olduğu yere doğru ateş ettiği öne sürüldü. Sabri Günbegi’nin ateş etmesiyle Uzman Çavuş Veli K. omzundan ve Celal Günbegi ise sırtından yaralandı.

HALİL GÜNBEGİ VE 4 OĞLU TUTUKLANDI
Saldırının ardından düzenlenen operasyonla Halil Günbeği ve 4 oğlu gözaltına alınırken, Halil Günbegi’nin olay yerinde bulunan aracında yapılan aramada tabanca ve 59 adet fişek ele geçirildi. Günbegi ve oğulları, 12 Haziran 2020 tarihinde sevk edildikleri adliyede Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.