Meral Akşener, Fakıbaba'yı nasıl ikna ettiğini açıkladı!

TAKİP ET

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın partiden istifa edip İYİ Parti'ye geçmesinin yankıları sürüyor.

Ak Parti içerisine büyük ses getiren istifa ülke gündemine de bir anda bomba gibi düştü.Fakıbaba’nın İYİ Parti’ye katılmasındaki süreçleri değerlendiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ak Parti ve diğer partililerin üyeleriyle görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

Katıldığı  bir televizyon programında konuşan Akşener , Fakıbaba’nın İYİ Parti’ye nasıl kazandırdığını anlattı.

Akşener, yaşanan süreci şu şekilde değerlendirdi.”Bu partinin kurumsallaşması lazım. Bu partinin yetiştirdiği çok kıymetli isimler var... Ortak dostlarımız var. Espirili yaklaşmayı severim.  Ben bir gün telefon açtım görüşmeyi yapabilmek için. Gaziantepli eşi. Hanımefendinin çok güzel yumurtalı çiğköfte yaptığına dair bilgim vardı. Aradım, 'Sayın bakanım, ben buralarda gariban, ev yok, koca İstanbul'da ben yalnız, aç bilaç geziyorum. Hanımefendiden şöyle bir şey rica ediyorum' dedim, öyle başladı. Espriyi yapan benim, çok da nazik insanlar oldukları için öyle başladı ve devam etti. 

-Başka isimler de var. Şu anda görüştüğümüz isimler var. Sadece AK Parti'den bahsetmiyorum. Türkiye'de önemli, katkıda bulunmuş genç ve yaşlı fark etmiyor. Aynı sayın bakanıma yaptığım gibi gidiyorum. Eşlerden istiyorum erkekse karşımdaki.”

Fakıbaba Sondakika Urfa İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener