Mercimek tarlaları sararmaya başladı

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde çiftçilik yapan Tansu Göktepeli, mercimek tarlasından görüntü çekerek bu hafta yağmur yağmazsa mercimeklerin saman olacağını söyledi.

Nisan ayının başlamasıyla birlikte Şanlıurfa’da yağışlar durdu. Mart ayında yağmura doyan tarlalar nisan ayı ile birlikte kuraklık yaşamaya başladı. GAP’ın henüz bitirilmemesi ve enerji maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle birçok yerde hala sulanamayan tarlalar bulunuyor.

Hilvan’da çiftçilik yapan Tansu Göktepeli, mercimek tarlasından görüntü paylaşarak bir hafta içerisinde yağmur yağmaması halinde mercimeklerin saman olacağını söyledi. Fırat’ın hemen dibinde yer alan tarlasına su götüremediklerini kaydeden çiftçi GAP’ın bir an öncesi bitirilmesini gerektiğini vurguladı.

Hububat tarlalarında yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçileri ürünlerini kurtarmak için aminoasit takviyesi yapıyor. Çiftçi Göktepeli, mercimekleri kurtarmak için aminoasit takviyesi yaptıklarını da kaydetti.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube başkanı Abdullah Melik ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 10 gün içerisinde yağış olmaması halinde ekinlerin kuruyabileceğini belirtti.

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

Şanlıurfa Hilvan çiftçilik mercimek