Mesafeli olarak çalışmalarını sürdürüyorlar

TAKİP ET

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok sektör üretimini durdururken, temel ihtiyaç ürünlerinin üretildiği tarımda çalışmalar sürüyor. Temel gıda üretiminin kesintiye uğramaması için tarımın başkenti Şanlıurfa'da tarım işçileri sosyal mesafe kuralına uyarak çalışmalarını sürdürüyor.

Dünyayı etkisi altına alarak tehdit etmeye devam eden koronavirüs salgını ekonomiyi de durdurma noktasına getirdi. Öyle ki birçok iş sektörü üretimi durdururken, temel ihtiyaç ürünlerinin üretilmesi için çiftçiler çalışmaya devam ediyor.





Tarımın başkenti Şanlıurfa’da tarımsal üretiminin sekteye uğramaması için çalışmalar devam ederken, koronavirüs salgınına karşı sosyal mesafe kurallarına da dikkat ediliyor. Sabahın ilk ışıklarıyla evlerinden çıkan tarım işçileri, günün büyük bir bölümünü tarlada çalışarak geçiriyor. Tarım işçilerinin her şeyden önce dikkat ettiği kural ise sosyal mesafenin korunması oluyor.



Her şeye rağmen çalışmak zorunda olduklarını belirten işçiler, tehlikenin farkında olduklarını o yüzden sosyal mesafe kuralını gözeterek çalıştıklarını belirttiler. İşçiler, “Tarım olmazsa hayat olmaz." ifadelerine yer verdiler.



Urfa Değişim



mesafeli olarak çalışmalarını sürdürüyorlar koronavirüs salgını nedeniyle birçok sektör temel gıda üretiminin kesintiye uğramaması dünyayı etkisi altına alarak tehdit etmeye devam eden koronavirüs salgını ekonomiyi de durdurma noktasına getirdi