Meteoroloji'den Şanlıurfa için iki uyarı birden

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa için kuvvetli yağış uyarısı ile birlikte toz taşınımı uyarısı verdi. Toz taşınımı nedeniyle hava kalitesinde azalma ve çamur yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) son hava tahminlerini duyurdu. Aralarında Şanlıurfa'nın da bulunduğu bazı illerde kuvvetli yağış bekleniyor. Şanlıurfa ve çevre illerde toz taşınımı bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hava Sıcaklığı: Kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Tunceli, Bingöl ve Şanlıurfa çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkat!

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiğinden hava kalitesinde azalma, çamur yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Şanlıurfa