Meteorolojiden Şanlıurfa'da sel ve su baskını uyarısı!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa'nın kuzeyinde kuvvetli fırtına ve sağanak yağışa karşı oluşabilecek sel ve su baskınlarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, (MGM) yarın (Pazar) kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması konusunda açıklamada bulundu.

Akşam saatlerinden itibaren bölgenin batısında, gece kuzeyi ile zamanla genelinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Adıyaman çevreleri, Diyarbakır'ın kuzey ve batısı ile Batman ve Şanlıurfa'nın kuzeyinde yer yer şiddetli (76-100 kg/m2) olması tahmin ediliyor.

DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMASI GEREKMEKTEDİR

MGM' den yapılan son açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; güneydoğu kesimlerde beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli güneyli rüzgâr ve yer yer fırtına (40-70 km/ saat) ile birlikte bu akşam saatlerinden itibaren bölgenin batısında, gece kuzeyi ile zamanla genelinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Adıyaman çevreleri, Diyarbakır'ın kuzey ve batısı ile Batman ve Şanlıurfa'nın kuzeyinde yer yer şiddetli (76-100 kg/m2) olması tahmin ediliyor. Yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra batısında, pazartesi günü sabah saatlerinde doğusunda etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

TEDBİRLİ OLUN!

 MGM ’nin açıklamasından sonra AFAD’ da vatandaşlara açıklama bulundu.

AFAD tarafından yapılan açıklama da şu sözlere yer verildi:

“Meteorolojiye göre Şanlıurfa’da yârin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sel, yıldırım, su baskını, ulaşımda aksamalara karsı tedbirli olun.”

meteoroloji genel müdürlüğü Şanlıurfa