Metruk binanın bu kez okul olacağı belirtildi

TAKİP ET

Suruç Devlet Hastanesi eski binasının gençlik merkezine dönüştürülmesi için Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme gelmesinin ardından bu kez ortaokul yapılacağı söylendi.

Suruç Devlet Hastanesinin yapılmasının ardından eski bina boş kalmış ve atıl duruma gelmişti. Atıl duruma gelen binanın madde bağımlıların mekanı haline gelmesi vatandaşlardan tepki almıştı. Vatandaşlar eski binanın ilçenin hizmetinde kullanılması için dönüştürülmesini talep ederken, söz konusu bina tekrar gündeme geldi.

 



Eski Belediye Başkanı Çevik, kültür merkezi olmasını öneriyordu

Suruç Belediyesi eski Belediye Başkanı Hatice Çevik, ilçede kültür merkezi ihtiyacının olduğunu öne sürmüş ve eski hastane binasının kültür merkezine dönüştürülmesini önermişti.

 

Bina Büyükşehir Belediye Meclisine taşındı

Eski hastane binasının atıl durumda kalması vatandaşların tepkisini üzerine çekerken, bu konu Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısında gündeme getirildi. Atıl durumda olan binanın sosyal alanların artırılması için bir gençlik merkezine dönüştürülmesi için komisyon araştırmasına sunulmuştu.

 



Bu kez okul yapılacağı belirtildi

Suruç Belediye Başkan Vekili Kenan Aktaş söz konusu bina ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, binanın Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edildiğini ve buranın okula dönüştürüleceğini belirtti. Başkan Vekili Aktaş, "Konunun üzerinde hassasiyetle durmaktayız. Milli Emlak Müdürlüğüne ait olan bina Suruç ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze tahsis edildi.Tahsis edilmesinin akabinde hastane ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ilgili ekipler gelerek incelemeler yapılmış olup gerekli rapor hazırlanmıştır. Poliklinik bölümü ortaokul, acil bölümü zihinsel engelli öğrencilerimiz için özel eğitim merkezi olarak faaliyet vermesi planlanıyor. Binada depreme dayanıklılık testi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapılarak sürecin tamamlanmasını beklemekteyiz. Binayı metruk halinden kurtaracağız, çocuklarımıza güzel bir eğitim yuvası kazandıracağız. Halkımızın da bu konuda sabırlı olmasını istiyoruz." dedi.

 

metruk binanın bu kez okul olacağı belirtildi bina büyükşehir belediye meclisine taşındı bu kez okul yapılacağı belirtildi suruç devlet hastanesinin yapılması suruç belediyesi eski belediye başkanı hatice Çevik suruç belediye başkan vekili kenan aktaş