Mevcut yönetim aday olmassa, aday olacak

TAKİP ET

Duru TV Yönetim Kurulu Başkanı ve Şanlıurfa spor eski icra kurulu başkanı Kemal Süt Basın mensuplarının Şanlıurfasporun 21 Ekim tarihinde yapılacak seçimli olağanüstü kongresinde aday olup olmayacağı konusundaki soruları üzerine gazetecilere açıklamada bulundu.

Duru TV Yönetim Kurulu Başkanı ve Şanlıurfaspor eski icra kurulu başkanı Kemal Süt açıklamasında “Mevcut yönetimin 21 Ekim 2018 tarihinde yapılacak olağanüstü kongrede aday olmaması ve Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Emin Yetim’in Şanlıurfaspor’dan alacağına karşı Şanlıurfa sporun Federasyon Gelirlerine koydurduğu temliğin kaldırılması durumunda Şanlıurfaspora güçlü bir yönetim kurulu oluşturarak elimizi taşın altına koyacağımızı 07 Ağustos 2018 tarihinde düzenlediğim basın toplantısında dile getirdiğim tüm konuşmalarımın ve sözlerimin bugünde geçerli olduğunu belirtmek isterim” dedi.

Süt, “Şanlıurfaspor Başkanı Emin Yetim ve bazı yönetim kurulu üyelerinin Ağustos 2018 ayı sonlarında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi ile görüşebilmek için Belediye önünde “OTURMA EYLEMİ YAPMALARI”,  16 aydır ödenmeyen toplam 216 bin lira borcu nedeni ile Şanlıurfaspor Kulübünün elektriklerinin kesilmesi,YAKLAŞIK 12 AYDIR TESİS ÇALIŞANLARININ MAAŞ ALMADIKLARI, alacaklarından dolayı Şanlıurfa il Gençlik hizmetleri il Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda Gençlikspor Genel Müdürlüğü’ünce Şanlıurfaspor’a icra takibi başlatılması, futbolcuların alacakları nedeni ile futbolcuların antrenmana çıkmaması, Kırklareli maçına çıkmak istememesi, Şanlıurfaspor Kulubü Başkanının TFF tarafından ÖMÜR BOYU HAK MAHRUMİYETİ CEZASI’nın olduğu, As Başkanın 2 yıl yasaklı olması  gibi durumlarla kamuoyunun meşgul olduğunu üzülerek görmekteyiz”dedi.

           “ Başkan ve Yönetim Kurulu açıklamaları birbiri ile çelişiyor”

            Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Emin Yetim ve Yönetim Kurulu üyelerinin kamuoyuna yaptığı açıklamalarda futbolcu peşinatlarının yüzde 90’nın ödendiği, bazı açıklamalarda ise futbolcu peşinatları borcunun olduğunun belirtildiği, buna benzer birçok konuda çelişkili açıklamalar yaptıkları görülmektedir diyen Kemal Süt sözlerini şöyle sürdürdü:

            “Kulüp tüm gelir ve giderlerin detaylı olarak internet sitesinde yayınlamalı

2016–2017 döneminde Şanlıurfa spor’a gelir olarak yaklaşık 37 milyon lira, 2017-2018 döneminde ise yaklaşık 18 milyon lira olmak üzere toplam 55 milyon lira Şanlıurfa spor gelir sağlanmıştır. Şanlıurfa spor’u biz bıraktığımızda borç toplamı 36 milyon 500 bin lira iken Geçen sezon borç miktarı 32 milyon 500 liraya düşerken bu yıl ise borç miktarı 39 milyon 500 bin liraya yükselmiştir. Sayın Yetim son açıklamasında ise borç miktarının 40 milyon lira olduğunu belirtmiştir. İki sezonda 55 milyon liralık gelire göre borç miktarının artığı görülmüş ve kaynakların verimli kullanılamadığı ortadadır.

            Bu sezon Şanlıurfa Valiliğinin öncülüğünde 2 milyon 500 binin üzerinde kaynak aktarılarak sezon öncesi destek verildiğini, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin 1 milyon 300 lira destek verdiği kamuoyuna yansıyanlar desteklerdir. Bir çok kurum ve kuruluşunda destek verdiği bilinmektedir. Bu bağışların kamu oyuna yansıması ile değil Kamuoyu şunu bilmek istiyor. Bu sezon yönetim kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri takıma ne kadar bağış veya katkı sağladılar. Bu sezon kimlerden ne kadar bağış alındı. Harcamalar ise kalem kalem nereye ve nasıl harcandığı kulübün internet sitesinde şeffaf bir şekilde yayınlanmasını istemektedirler.”

            Yönetim çekiliyorsa biz varız

            Şanlıurfa spor maddi kriz sonrası kongre kararı aldı. Bu neye işarettir ben yapamıyorum kongre üyeleri yeni bir yönetim seçsin demektir diyen Süt, “Eğer bu böyle okunuyorsa mevcut yönetim çekilip aday olmayacaksa bunu kamuoyuna açıklamalıdır. Eğer ben yönetimde bir iki değişiklik yapıp yönetim kurulu olarak kendi imkânlarımızla bu maddi krizi aşacağız diyorlarsa o başka.

          Şanlıurfaspor’un üyelerinin değişime uğratılması ile delege yapısı mevcut yönetimin lehine değiştirilmiştir. Bu nedenle mevcut yönetimin aday olmayacağını açıklamaması durumunda kulübü bu zor süreçten çıkarmak isteği olan hiçbir Şanlıurfaspor sevdalısı kongrede gelip aday olmayacak bu delege yapısıyla kazanamayacağını bildiği bir yarışa girmeyecektir.

Eğer mevcut yönetim aday olmayacaksa başkan kulüp gelirlerine koydurduğu temliği kaldırması durumunda kongrede her kesin her kesimin ortak sesi olabilecek birlikte karar alınarak yeni ve güçlü bir yönetim oluşturacağız.

Ben ve birlikte Şanlıurfa sporun başarısını isteyen arkadaşlarımız yönetim kurulumuzu büyük ölçüde belirlemiş olduğumuzu buradan belirtmek isterim kimse sanmasın ki Şanlıurfaspor bu zor günlerinde sahipsiz kalacaktır. Ben ve Şanlıurfaspor gönüllüsü dostlarım her zaman bu şehir ve bu takım için hizmet etmeye hazırız. Sayın Başkan Emin Yetim’e yakışan bu süreçte daha fazla takımın zarar görmemesi için almış kongre kararının devamı niteliğinde Şanlıurfaspor’un önünü açmasıdır. Şanlıurfaspor sevgisini ortaya koyup görevi yeni gelecek ve bu sorunları aşabilecek kişilere devretmesidir Tekrar başkanlık için aday olması durumunda karşısına rakip çıkmayacağından Şanlıurfa spor’un hak ettiği yere gelememesi ve ciddi sıkıntılara düşmesinde tek sorumlu mevcut yönetimin olacağı bilinmelidir” diyerek sözlerine son verdi.