Mezarlığın çevresi otopark oldu

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın araç yoğunluğu ve park düzensizliği Bediüzzaman Aile Mezarlığının çevresinde de etkili oldu. Ücretsiz olmasından dolayı sürücüler araçlarını sürekli bu bölgeye park ediyor.

Çarpık kentleşmenin yoğun olduğu ve otopark sayısının ihtiyacı karşılamaması otopark sorununu da beraberinde getiriyor. Bir türlü çözülemeyen trafik sorunu gibi otopark sorunu da devam ediyor.

 

Ücretsiz alanlarda yoğunluk daha fazla

Şanlıurfa'nın birçok yerinde otopark ücretleri vatandaşlar tarafından yüksek olarak görülüyor. Otopark olmayan ve merkezi alanlarda cadde kenarında araçların park edilmesi ücretli olunca sürücüler ücretsiz alanlara araçlarını park etmeyi daha fazla tercih ediyor. Öyle ki ücretsiz alanlarda ise düzensiz otopark beraberinde sorunlar oluşturuyor.

 

Mezarlığın çevresi düzensiz otopark alanı

Bediüzzaman Aile Mezarlığı çevresindeki alanda araç parkından ücret alınmıyor. Bu nedenle sürücüler otopark için bu alanı tercih ediyor. Sabah işe giden vatandaşlar da  aracını mezarlığın çevresine park ediyor ve akşam saatlerinde aracını buradan alıyor. Bölgeye uzun süreli araç park edilmesi ise buradan geçişi oldukça zorlaştırıyor.



Cenazeyi getirenler araçlarını park edecek alan bulamıyorlar

Bediüzzaman Aile Mezarlığı çevresinde sürekli araçların park edilmesi, cenazeyi mezarlığa getirenlere de zor anlar yaşatıyor. Öyleki hem cenazeyi mezarlığa getirenler hem  de mezarlığa ziyaret için gelen vatandaşlar araçlarını park edecek yer bulamıyorlar. Bu durumdan rahatsız olan vatandaşlar ise bu bölgeye bir düzenlemenin getirilmesini istiyor. 



Hüseyin Küçükoğlu / Urfa Değişim

bediüzzaman aile mezarlığı araç yoğunluğu park düzensizliği sürücüler Ücretsiz alanlar