Mezarlık su altında kaldı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da etkili olan sağanak yağış birçok yerde sele neden oluken, Akçakale'de mezarlıklar da sular altında kaldı.

Şanlıurfa'da önceki yıllara oranla  bu yıl daha fazla yağışın etkili olması çiftçileri sevindirirken, birçok yerde de hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle alt yapının sorunlu olduğu alanlarda caddeler göle dönerken, bazı bölgelerde ise tarım arazileri aşırı yağıştan olumsuz etkilendi.

Bozova ilçesinde etkili olan yağış, su gideğeninin eksik olması nedeniyle tarım arazilerinde olumsuz durumlar meydana gelirken, Akçakale ilçesinde ise mezarlıklar su baskınlarına maruz kaldı. İlçede alt yapı akışının yetersizliği nedeniyle sel suları Yeni Aile Mezarlığında birikti. Suyun akışının yeterli olmamasından dolayı mezarlar da göle dönen sular altında kaldı.

Daha önce de aynı durum defalarca görüldü

Alt yapının yetersiz olduğuna tepki gösteren vatandaşlar, daha önce de bu tür sorunların defalarca yaşandığını belirtti. Bu nedenle defalarca yetkililere sorunlarını ilettiklerini ancak herhangi bir çözüm bulunmadığını belirten vatandaşlar yetkililerin buna bir an önce çözüm bulmalarını istedi.



Urfa Değişim

 

mezarlık su altında kaldı Şanlıurfada etkili olan sağanak yağış birçok yerde sele neden oluken Şanlıurfada önceki yıllara oranla  bu yıl daha fazla yağışın etkili olması