MHP İl Başkanı Güneş'ten Şanlıurfa Barosuna tepki!

TAKİP ET

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut Güneş, Şanlıurfa Barosunun Irak'taki operasyonlarda sivillerin öldürüldüğünü iddia etmesi üzerine baroya tepki gösterdi.

MHP Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut Güneş, Şanlıurfa Barosuna tepki gösterdi. Baronun şehit haberlerini paylaşmadığını belirten Güneş, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sivilleri hedef almayacağını kaydetti.

Yaptığı basın açıklaması nedeniyle Şanlıurfa Barosuna tepki gösteren Güneş, konuşmasında şunları söyledi:

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak bölgesindeki terör inlerine yönelik düzenlediği operasyonların tek amacı terör yuvalarını yıkıp, huzur ve refah içerisinde bir hayat inşa etmektir. Yine bir operasyonda terör inleri bombalanırken, bugüne kadar tek bir şehit haberinde üzüntüsünü dile getirmeyen Şanlıurfa Barosu, talihsiz bir açıklama yaparak, adeta operasyonu eleştiren bir açıklama yapmıştır.

Milli Savunma Bakanlığı’mızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin merhamet ve vicdani boyutu çok açık ve netken, Şanlıurfa Barosunun sivil alanların bombalandığını ve sivillerin öldürüldüğünü dile getirmesi açıkça gösteriyor ki; Şanlıurfa Barosu operasyonların düzenlenmesini istemiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, tarihi boyunca hiçbir sivile zarar vermedi, vermez. Türk Silahlı Kuvvetlerimizi böylesine ağır bir ithamla suçlayan Şanlıurfa Barosunu öncelikle verdiğimiz şehitler için tek bir paylaşım yapıp üzüntüsünü dile getirdiği bir paylaşım yaptığını kanıtlamalarını bekliyoruz.

Kendi vatandaşına yönelik bir sorunu dile getirmeyen, şehit olan bu vatanın evlatlarını görmezden gelen sözde baronun bir an önce kendine çeki düzen vermesini istiyor, terör sempatizanlığına son vermelerini bekliyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri, hem ülkemiz hem de diğer ülkelerdeki tüm mazlumların umududur.”

Mahmut Güneş MHP Şanlıurfa MHP