Mide bulandıran görüntüler Viranşehir'den

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde eski bir mezbahanede çekilen görüntülerde sokak köpekleri mezbahaneye girerken yerlerdeki pislik ise insan sağlığını tehdit ediyor.

Viranşehir’de çekilen bir görüntüde Viranşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğu iddia edilen eski adak yeri mezbahanesine ait görüntüler mide bulandırıyor. Temizlik ve hijyenin olmadığı yerde sokak köpekleri içeri girerek hayvan artıklarını yediği görülüyor.

İnsan sağlığını tehdit eden mezbahanenin temizlenmediği, tazyikli suyun alanda olmadığı görülüyor. Ayrıca kesilen hayvanların atık parçaları ise çöp konteynerlerinde günlerce beklediği ileri sürüldü. Hava sıcaklığının 50 dereye ulaştığı Şanlıurfa’da pis koku civarı esnafı ise rahatsız ediyor.

İddiaya göre Viranşehir Belediyesi alanda sağlık denetimi yapmadığı kesimlerin rastgele olduğu belirtildi.

TANAL, SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTEDİ

Viranşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan sözde hayvan pazarındaki eski adak yeri mezbahanesine ait görüntüler diyerek paylaşım yapan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, temizlik ve hijyenin olmadığını ifade etti.

Tanal paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Bu da Viranşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan sözde hayvan pazarındaki eski adak yeri mezbahanesine ait görüntüler…

Hijyen, temizlik yok, insan sağlığı hiçe sayılıyor.

Kesilen hayvanların atık parçaları, Şanlıurfa’nın bu kavurucu sıcağında günlerce çöp konteynırında, etrafta bekletiliyor. Her yeri saran kötü kokudan durulmuyor.”

Şanlıurfa Viranşehir ilçesi mezbahane sokak köpekleri