Milletvekili Akay'dan bloke açıklaması

TAKİP ET

Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, çiftçilerin günlerdir merak ettiği bloke konusuna açıklık getirdi. Akay, bu süreçte çiftçilerin alacakları desteklere bloke konulmayacağını vurguladı.

Yıllardır çiftçilerin kabusu haline gelen tarım desteklemelerine bloke konulması bu süreçte de uygulanıp uygulanmayacağı çiftçileri kara kara düşündürüyordu. Koronavirüsle mücadele kapsamında birçok sektör üretimi durdururken, çiftçiler de tarımsal üretimi ayakta tutacak gelişme bekliyordu.

 

Müjde Şanlıurfa Milletvekilinden geldi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilerin Gübre ve Mazot desteklemeleri hesaplarına yatırılacak.  Yıllardır borçları nedeniyle aldıkları desteklere bloke konulan çiftçiler, koronavirüs salgını nedeniyle ekonominin olumsuz etkilendiğini bu nedenle blokelerin kaldırılmasını talep ettiler. Bu konu ile ilgili siyasileri telefon yağmuruna tutan çiftçilerin talepleri kabul edildi.

 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, konu ile ilgili Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin ve DSİ 15. Bölge Müdürlüğü ile görüşerek bu belirsizliğe son noktayı koydu. Akay yaptığı açıklamada, “Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin Bey ve DSİ 15. Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, DSİ ve Elektrik dağıtım şirketine borcu olan çiftçilerimizin, desteklemelerine koronavirüs salgını nedeniyle herhangi bir bloke konulmayacaktır. Bu zorlu süreçte de Bakanlığımız, DSİ Genel Müdürlüğümüz ve bizler hep birlikte çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olsun.” dedi.

 

Toplam 1 milyar 881 milyon 426 bin TL’lik destek

1,145 milyar TL Mazot Gübre Desteği

580 milyon TL Anaç Koyun-Keçi Desteği

120 milyon TL Hububat-Baklagil Desteği

20 milyon TL Dane Mısır Desteği

16,2 milyon TL Hayvan Hastalık Tazminatı

226 bin TL Tiftik Keçilerine ilave destek ödemesi yapılacak.



Urfa Değişim

milletvekili akay’dan bloke açıklaması müjde Şanlıurfa milletvekilinden geldi Şanlıurfa milletvekili ahmet akay tarım ve orman bakan yardımcısı dsİ 15. bölge müdürlüğü