Milletvekili Fakıbaba istifa etti!

TAKİP ET

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Ak Parti ve Milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu. Öte yandan Fakıbaba'nın önümüzdeki Salı günü rozet takdimi ile İYİ Parti'ye geçeceği ifade ediliyor.

Şanlıurfa milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, hem AK Parti’den hem milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı. İstifa açıklamasında, “siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum” sözleri ise dikkatlerden kaçmadı. Fakıbaba’nın bu sözlerle kimi kast ettiği merak ediliyor.

2003 yılından beri AK Parti’de çeşitli görevlerde bulunan Fakıbaba, kendisine fırsat veren herkese teşekkür etti.

Vekil Fakıbaba sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“2003'te üyesi olduğum AK Partide değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum.

Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum.

Ak Parti Üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye Milletvekilliğinden de istifa ediyorum.. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur.

RTÜK ÜYELİĞİ KONTENJANI İYİ PARTİ'YE GEÇTİ

RTÜK Üst Kurulu Üyesi İlhan Taşcı, Fakıbaba'nın AK  Parti'den istifasının ardından boşalan RTÜK üyeliğinin İYİ Parti'ye geçtiğini ifade etti.

İYİ PARTİ’YE GEÇECEK

AK Parti’den ve Milletvekilliğinden istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba’nın İYİ Parti'ye geçeceği sosyal medyada gündem olmasının ardından İYİ Parti kanadından açıklama geldi.

İYİ Parti Şanlıurfa il Başkanı Fedai Çakmaklı; "Fakıbaba, Salı günü İYİ Parti rozetini takacak. Partimize ve milletimize hayırlı olsun" dedi.

Önümüzdeki yılda yapılacak yerel seçimlerde Fakıbaba'nın Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı konuşuldu.

İSMAİL SAYMAZ’DAN ÇELEBİ’YE FAKIBABA GÖNDERMESİ!

Halk TV Yazarı Gazeteci İsmail Saymaz, Fakıbaba üzerinden CHP’den istifa eden Mehmet Ali Çelebi’yi eleştirdi. Sosyal medya hesabından Fakıbaba’nın istifasına yönelik paylaşımını alıntılayıp bir paylaşım yapan Saymaz, “CHP’den seçilip iki partiye geçen ve bu süreçte 11 parti ile görüşen Teğmen Çelebi, Fakıbaba’dan örnek alsın. Şanlıurfa’da bağımsız seçilebilecek güce sahip olan Fakıbaba, seçmenlerine saygısızlık olmasın diye partisinden ayrılırken milletvekilliğinden de istifa ediyor” ifadelerini kullandı.

PORTAKAL: İSTİFALARIN DEVAMI GELECEK

Ünlü haber sunucusu Fatih Portakal, Fakıbaba’nın Urfa’nın efsane başkanı olduğunu ve Fakıbaba’nın istifasından sonra Ak Parti’den istifaların devam edeceğini söyledi.

Fatih Portakal, Fakıbaba’nın istifasını şu şekilde değerlendirdi: "AKP’li Urfa’nın efsane başkanı AKP’den istifa ettigini twitterdan duyurdu. Bence bunun devamı gelir. Peki siyaseti bırakmayacağına göre nerede olacak?”

YANMAZ: İSTİFALAR DEVAM EDECEK

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Niyazi Yanmaz, Fakıbaba’nın istifa etmesinin ardından istifaların devam edeceğini ileri sürdü.

Ak Parti’de morallerin sıfır olduğunu söyleyen Başkan Yanmaz, Fakıbaba’nın istifasından sonra da Ak Parti’de istifaların yaşanacağını kaydetti.

Yanmaz, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “AKP DE MORALLER SIFIR Fakıbaba istifa etti Daha da istifalar olacak Moralleri eksiye inecek…. Ve ülke SAADET’E kavuşacak…”

Haber: Mehmet Halhalli