Milletvekili Tanal'dan, Vali Şıldak'a çağrı

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde tahliye kanallarının yapılmaması nedeniyle tarlalarının su altında kalmasından şikayetçi olan çiftçilerin sorununu dile getiren Şanlıurfa Milletvekili Tanal, Şanlıurfa'nın yeni Valisi Hasan Şıldak'a Suruç'un köylerindeki drenaj sistemi sorunuyla ilgilenmesi için çağrıda bulundu.

2014 yılında şanlıurfanın Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesi ile suya kavuşan Suruç’ta kısa süre içerinde topraklardan bereket toplandı.

Ancak aradan geçen birkaç yıldan sonra tahliye kanallarının yapılmaması nedeniyle bazı mahalleri, tarlaları su bastı ve ekinler kurumaya başladı.

Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ise Valiler Kararnamesiyle Balıkesir’den Şanlıurfa’ya yeni gelen Vali Hasan Şıldak’a çağrıda bulunarak Suruç’un birçok köyünde hayat yaşanmaz halde olduğundan sitem etti.

Tanal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,’’ Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde DSİ’nin drenaj projesinin yılan hikayesine dönmesi, bir türlü hayata geçirilmemesi yüzünden Suruç’un birçok köyünde hayat yaşanmaz halde.

Çiftçinin tarlası, evler, okullar, camiler sular altında kalıyor. Yer altından su çıkması nedeniyle mezar yeri dahi kazılamıyor. 

Bu iş bilmez yönetim anlayışı Şanlıurfa’yı batırdı. Umarım Şanlıurfa’nın yeni valisi Hasan Şıldak, Suruç’un köylerindeki drenaj sistemi sorunuyla ilgilenir.’’ Sözlerinde bulundu.

tanal çağrı çiftçi vali