Milletvekilinden Belediyeye itfaiye tepkisi

TAKİP ET

Dün Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana gelen yangını söndürmede itfaiyenin yetersiz kalmasına tepki gösteren Milletvekili Aziz Aydınlık, "Bir itfaiye alamıyorsanız o makamlarda ne işiniz var!" dedi.

Dün Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 4 katlı binada çıkan yangında itfaiye aracının yetersiz kaldığı ve bu nedenle yangının TOMA ile söndürüldüğü belirtildi. Siverek'te itfaiyenin yangını söndürmesine yetersiz kalmasına tepki gösteren CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, "32 ilden büyük ve nüfusu 300 bine yaklaşan Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde çıkan bir yangın’ı söndürecek itfaiye aracı bir tane ve onun da kendine hayrı yok. Gerçekleşen yangın sonucunda itfaiye aracının yetersiz ve merdiveni olmadığından dolayı mahsur kalan vatandaşlar indirilemiyor, yangın ise Polis aracı TOMA ile söndürülüyor." dedi.

 

'O makamlarda halen ne işiniz var?'

Bu tedbirlerin en başta alması gerektiğini belirten Şanlıurfa Milletvekili Aydınlık, "Gönül belediyecinin başkahramanları bu evde insanlar olmuş olsaydı ve bu eksikliklerden kaynaklı ölüm olayı gerçekleşseydi bunun sorumlusu kim veya kimler olacaktı? İktidar bir partisinin elinde olan belediye vatandaşına hizmet noktasında en başından alınması gereken tedbirler bunlar değil midir? Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi ve belediyeler birliği başkanları iktidar partisinden oldukları halde böyle bir eksikliği nasıl olur da bu halka reva görür? Şanlıurfa Siverek belediye Başkanı ve yöneticileri belediye olarak bir itfaiye aracı alamıyor veya belediyeler birliğinden hibe alamıyorsanız o makamlarda halen ne işiniz var?" ifadelerini kullandı.

 

milletvekilinden belediyeye itfaiye tepkisi dün Şanlıurfa ın siverek ilçesinde meydana gelen yangın o makamlarda halen ne işiniz var? chp Şanlıurfa milletvekili aziz aydınlık