Milli Eğitim Bakanlığı, Ortak Sınavlar İçin Konu Soru Dağılım Tablolarını Yayımladı

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlar öncesinde il, ilçe ve okul düzeyinde uygulanacak konu soru dağılım tablolarının örneklerini yayımladı. Bu adım, 9 Eylül 2023'te yürürlüğe giren Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği kapsamında atılmış bir adım olarak dikkat çekiyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ortak sınavlarda kullanılacak konu soru dağılım tablolarının, il sınıf/alan zümreleri tarafından hazırlanacağı belirtildi. Bu tabloların oluşturulmasında, temel eğitimden orta öğretime kadar farklı branş ve düzeylerde örnek tabloların kullanılacağı ifade edildi.

İl sınıf/alan zümrelerinin, Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü görüşü alınarak ikinci dönem başında hazırlayacakları konu soru dağılım tablolarının örneklerinin, ilgili internet adresinden erişilebileceği belirtildi.

Ayrıca, bu tablolara uygun olarak okul genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlar için soru örnekleri ve çözümlerinin de aynı adres üzerinden yayımlanacağı ifade edildi. Öğretmenlerin, bu örnekler doğrultusunda kendi tablolarını hazırlayarak sınav sürecine katkı sağlamaları hedefleniyor.

Konu soru dağılım tablolarına ulaşmak için tıklayınız.

Milli Eğitim Bakanlığı