Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalarını tanıttı

TAKİP ET

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü kent genelindeki gazete ve televizyon kanallarını ziyaret ederek son dönemlerde yaptıkları çalışmaları tanıttı. Bu çerçevede gazetemizi ziyaret eden müdürlük personelleri son dönemdeki gelişmeleri paylaştı.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü,  Özel Büro Koordinatörü Ali Açar, Basın Danışmanı İbrahim Halil Gabiş ve AR-GE çalışanı Muharrem Çelik şehir genelinde bulanan basın organlarını ziyaret ederek çalışmalarını tanıttı. Bu bağlamda gazetemiz İmtiyaz sahibi Mahmut Kakız’ı da ziyaret eden ekip Kakız’a Müdürlüğün çalışmaları sonucu basılmış iki kitap hediye ettiler.

 

Sen Yaz Urfa Okusun




Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kent genelinde yaptığı bir kitap çalışması olan ‘’Sen Yaz Urfa Okusun ‘’ ilginç yönleri ile dikkat çekiyor. Kitap Urfa’da okuyan İlköğretim ve lise öğrencilerinin çalışmalarını barındırıyor. Öğrencilerin yazmış olduğu hikâye ve şiirleri belirlenen komisyonlar değerlendirip, eser niteliği taşıyanları kitaplaştırmıştır. Farklı yaş gruplarından öğrencilerin yazmış olduğu eserler oldukça güzel bir çalışma olmuş. Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer’in önlüğünde ve Göbeklitepe Yazarlık Atölyesinin çalışmaları destekleri sonucu ortaya çıkan iki ciltten oluşan kitap Urfa’daki tüm okullara dağıtılacak.

 

Çocuklar için Yapay Zeka

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir başka kitap projesi de Harran üniversitesi ile ortak olarak hazırlanan ‘’Çocuklar için Yapay Zeka ‘’ isimli çalışmadır. Müdürlüğün AR-GE bölümünde öğretmen Abdurrahim Sargın ve Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesinden DR. Ahmet Göçen imzalı eser genç yetenekler için oldukça faydalı bir eser. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’unda kitabı çok beğendiğini ifade eden Ali Açar ; ilerleyen dönemlerde diğer illerdeki okullara da bu kitabın gönderileceğini söyledi.

 

urfa meb kitap ziyaret urfa değişim