Milli takım seçmeleri yapıldı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da Türkiye Karate Federasyonu tarafından 13-16 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonasının ardından dereceye giren sporcular arasından Milli takım seçmeleri yapıldı.

Şanlıurfa'da Büyükşehir  Belediyesinin katkılarıyla Türkiye Karate Federasyonu tarafından 13-16 Temmuz tarihleri arasında 56 şehirden 2 bin 41 sporcunun katılımı ile Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası düzenlendi.

Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonasının ardından  17-18 Temmuz'da  dereceye giren sporcular arasından Avrupa şampiyonası için milli takım seçmeleri yapıldı.

Türkiye Karate Federasyonu tarafından Şanlıurfa’da Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla 11 Nisan Spor Salonu’nda 56 şehirden 2 bin 41 sporcu, 400'e yakın hakem ve antrenör ve 500'ün üzerinde velinin katılımı ile yapılan turnuvada sporcular madalya için kıyasıya yarıştı.

Turnuvada dereceye giren sporcuların yer alacağı Finlandiya'da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası için milli takım seçmeleri yapıldı.


Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Mehmet Kör:" Şanlıurfa'daki maçımız pandemiden sonra ilk maçımız Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye şampiyonası akabinde Cumartesi -pazar bugün sonlanarak Avrupa şampiyonası Finlandiya'da yapılacak olan Avrupa şampiyonasının milli takım seçmeleri yapılıyor. 56 ilden 2 bin 41 sporcu, 400’e yakın hakem ve antrenör ve 500'ün üzerinde veli ile  katılım sağladık karate şampiyonaya ve Peygamberler şehri Hazreti İbrahim'in misafirperverliğini dostluğunu Valimiz, büyükşehir belediye başkanımız, daire başkanlarımız il başkanlarımız ve buradaki antrenör arkadaşlarımız ve tüm Urfa halkından bunu gördük hepsini şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Şuanda burada seçme Urfalı sporcularımızdan katılan oldu fakat biraz daha çalıştıracağız büyükşehir daire başkanlarımızda yaptığımız görüşmeler sonunda inşallah Avrupa Şampiyonasından sonra Dünyanın en büyük organizasyonu olan Gençlik ligi var biz bu ligi İstanbul'a aldık İnşallah Urfa bölgesinden de 2 tane antrenör 5 sporcu, teknik direktörlerimiz ile ekibimiz bu arkadaşları tespit etti Urfa'mıza hayırlı olsun diyoruz bu 5 sporcumuz milli olacak Antrenörümüz milli olacak bu arkadaşlarımız bir kaç madalya ile Şanlıurfa'ya döneceklerine can gönülden inanıyorum. " ifadelerini kullandı


56 İLDEN 2 BİN 41 SPORCU KATILDI
Karate Milli takım Teknik direktörü İbrahim Ercin:" 56 ilden 2 bin 41 sporcu katıldı, büyük katılım var çok yüksek bir sayı daha önce 1200- 1300'lerde olan sayı 2 bini üzerine çıktı biz bunu öngörmüştük fakat bu kadarda öngörmemiştik 4 günden 5 güne çıkardık fakat bu bile yetmedi ama çok güzel memnunuz illerden katılım yüksek oldu. Milli takım seçmesi yapıyoruz, milli takım seçmesinde seçilen sporcular Türkiye'nin ilk dördüne girenler arasından yapılan seçmede ülkemizi temsil etmek için Avrupa şampiyonasına gidecekler. Finlandiya'ya yapılacak Ümit genç, 25 yaş altı Avrupa şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler. Ayrıca ümit ve genç kategoride yaşı tutan sporcular İstanbul'da yapılacak Dünya karate federasyonunun U14 ligi var orada Türkiye'yi temsil edecekler bu şampiyona en az 50-60 ülkenin katılacak büyük bir organizasyon buda Ülkemizde İstanbul'da yapılacak sporcularımızda Ülkemizi temsil edecekler. "dedi



Necmettin Yaşarsoy / Urfa Değişim