Minareden aşı çağrısı

TAKİP ET

Viranşehir'de cami minaresinden koronavirüs aşı çağrısı Türkçe ve Kürtçe yapılarak vatandaşların aşı olması için çağrı yapıldı. Mobil aşı ekibi cami avlusunda vatandaşların kovid-19 aşısını yaptı.

Sağlık Bakanlığının risk haritasında kırmızı kategoride yer alan Şanlıurfa’da Covid 19 aşısı olmayan vatandaşlar için cami Hoparlörlerinden Türkçe ve Kürtçe anonslar yapılarak halk aşıya davet edildi.

Şanlıurfa Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan mobil aşı ekipleri Viranşehir ilçesindeki kırsal mahallere gitti. Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm’ün de katıldığı aşı çalışmasında yöre halkının aşı olması için cami minarelerinde Türkçe ve Kürtçe anonslar yapıldı.


İl Sağlık Müdürü, Hizmet Başkanları, İlçe sağlık Müdürü ve idareciler Viranşehir’in Ekindöver, Yukarı Sarpın, Elgün, Eyüp Nebi, Anıt, Germen mahallelerine giden ekipler, aşı konusunda halkı bilgilendirerek, ön yargıları olan vatandaşların aşı olmaları gerekliliği anlatıldı.

Vatandaşları aşı olmaya ikna etme çalışmaları kapsamında, il Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Gülüm Viranşehir’in Ekindöver (cendere) köyüne gitti.


Gülüm burada yaptığı açıklamada;
“Türkiye’de yoğun bir şekilde aşılama seferberliği ve çalışmaları var. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü olarak, Hizmet Başkanları, İlçe sağlık Müdürü ve idareciler ile birlikte Viranşehir’in aşı oranları düşük köylerindeyiz. Bizde Siverek İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Uğur Kutluay ve Aşılama Ekiplerimiz ile birlikte Ekin döver (cendere) köyündeyiz. Viranşehir’in bu Mahallesinde aşı oranı %50 civarında, Muhtarımızla Mahalleye gelmeden görüşüp ve burada aşı eksiği olan, aşısını yapmamış olan, vatandaşlarımızın geleciğimizden haberdar edilmelerini istedik. Aşıları olmayan ve Aşı eksiği olan vatandaşlarımız aşılarını olmaya başladılar, Camiden anons edilerek köye geldiğimizin bilgisi Ahaliye duyuruluyor. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu Mahalleye Dördüncü gelişimiz buranın aşıları tamamlanana kadar gelmeye devam edeceğiz, yani Dört defa daha gelmemiz gerekirse geleceğiz. Halkımızın aşılarının tamamlamasını istiyoruz. Bu amaçla buralardayız ”dedi.