Minelhıda Akıl, resmen CHP'den aday adayı oldu!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da tanınan ailelerinden Karakeçili ailesinin mensubu olan Minelhıda Akıl, 14 Mayıs Genel Seçimleri için 'bende varım' diyerek  CHP Şanlıurfa aday adayı olduğunu resmen duyurdu.

Şanlıurfa Siverek ilçesinde dünyaya gözlerini açan Minelhıda Akıl,  liseye kadar eğitim hayatını Şanlıurfa’da devam etmiş daha sonra Hatay ve Ankara’da Sosyal İdeoloji ve Sosyal Politikalar eğitimini başarıyla tamamladı. Başarılı bir siyaset hayatına sahip olan Minelhıda Akıl, evli ve 3 çocuk annesi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin Şanlıurfa’da sevilen yüzü olan Minelhıda Akıl, Şanlıurfa’da yaşanan sorunların ana kaynağını çözerek Urfa ile Ankara arasındaki köprü vazifesini görmek istiyor.

Köktenci bir Cumhuriyet Halk Partisi neferi olan Minelhıda Akıl, partide okul eğitmenlik görevini de yürütüyor.Toplumun kanayan yaralarını iyi bildiğini belirten Minelhıda Akıl, Şanlıurfa’yı en güzel şekilde temsil etmek için yoğun çaba sarf edeceğini eğitimden, sağlığa, istihdamdan, turizme kadar kenttin yaşadığı sorunları meclise taşıyacağını ifade etti.

Parti ideal ve ilkellerine inanan biri olan Minelhıda Akıl temsil ettiği partiye ve topluma hizmet için 28. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde Şanlıurfa’dan aday adaylık başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Karakeçili ailesinin önde gelen simalarından Av. Mehmet Ali Akıl’ında kardeşi olan Minelhıda Akıl, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Şanlıurfa’daki aday adayları arasında en dikkat çekici adayların arasında görülüyor.

 

Minelhıda Akıl CHP aday adayı 14 Mayıs 14 Mayıs