Model uçak mucitleri ödüllerini aldı

TAKİP ET

Şanlıurfa THK Şube Başkanlığı ve Haliliye Belediye Başkanlığının 3-8 Kasım 2019 tarihleri arasında ortaklaşa düzenlemiş oldukları model uçak kurslarını başarıyla tamamlayan öğrenciler, katıldıkları yarışma sonrası ödüllerini aldılar.

Şanlıurfa’da ilk kez gerçekleştirilen model uçak yarışmasına 250 öğrenci kendi yaptıkları uçaklarla mücadele ederek dereceye girmeye çalıştı. Model uçak yarışması Minikler, Yıldızlar ve Gençler olmak üzere 3 kategoride yapıldı.

 

Model uçak yarışmasında dereceye öğrenciler

Minikler kategorisinde:

1.Umut Sezer

2.Hasan Kaplan

3.Emirhan Göncüoğlu, Zanyar Polat.

 

Yıldızlar Kategorisinde:

1.Ali Galip Dönmez

2.Ramazan Polat

3.Nurullah Dövücü, Ramazan Can Ggüçtekin.

 

Gençler Kategorisinde:

1.İbrahim Billurcu

2.Fatih Coşandal

3.Doğa Yilmaz, Deniz Göngen,



Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Şanlıurfa THK Şube Başkanı Murat Akaltun ve Yükseliş Koleji yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Sezer verdi.

Kıck Boks Milli Takım Teknik Direktörü Murat Akaltun’a da Şanlıurfa’da spora ve havacılığa katkılarından dolayı plaket takdim edildi.







Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Şanlıurfa’da bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarının önemini vurguladı. Canpolat, bundan sonra da Haliliye Belediyesi olarak bu ve buna benzer etkinliklerin yapılması hususunda çalışmalarına devam edeceğini, destek vereceklerini ayrıca çocuklara havacılık sevgisini aşılamak amacıyla THK Şanlıurfa Şube Başkanlığı ile birlikte havacılık bağlamında ortak projelerinin sürdürüleceğini aktardı.



Murat Akaltun ise madalya töreninde yaptığı açıklamada, "Bizim buradaki temel aracımız Şanlıurfa’da havacılık bilincini ve kültürünü geliştirmektir. İlimizde ilk defa gerçekleştirilen model uçak  kursuna ve yarışmasına halkımızın yoğun ilgi göstermesi önemlidir. Haliliye Belediyesi ile ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz model uçak kursumuz ve yarışmamız gayet güzel, centilmence  ve ahenk içerisinde geçti. Kadim şehir Şanlıurfa'mızda bundan sonra da havacılıkla ilgili olarak organizasyonlar devam edecek." ifadelerini kullandı. 

 

model uçak mucitleri ödüllerini aldı thk Şanlıurfa Şube başkanlığı haliliye belediye başkanı mehmet canpolat model uçak yarışmasında dereceye öğrenciler model uçak yarışması minikler yıldızlar ve gençler