Modern sistemlerle sulama yolları açılıyor

TAKİP ET

Devlet Su İşleri tarafından Viranşehir ilçesinde pompaj sulaması için yapılan çalışmalarda trencher kanal kazı paleti ile en modern sistemler kullanılıyor.

DSİ 15.Bölge Müdürlüğü Viranşehir pompaj sulaması 1.kademe inşaatını hızlandırmak için şebeke inşaatında son yılların en modern iş makinelerinden olan Trencher ile boru hendek kazısı ile çalışıyor. Trencher kanal kazı paletinde bulunan elmaslar sayesinde toprak ve kalkerde maksimum verimlilik sağlıyor.

 

Viranşehir Pompaj Sulaması 1.Kademe İnşaatı inşaatında çalışmalar devam ediyor.  Projenin amacı; Şanlıurfa ili Viranşehir ilçesinde yer alan toplam brüt 220 120 dekar alanı sulayacak borulu sulama şebekesi, üzerindeki sanat yapıları, tahliye kanalları, yaklaşım kanalı ve pompa istasyonu inşaatlarının yapılması işidir. 2020 yılında yaklaşık 80 bin dekar şebeke inşaatının tamamlanarak su verilmesi hedefleniyor.

 

Viranşehir’de kullanılan Trencher ile yapılan boru hendek kazısı en hızlı ve modern bir yöntemdir. Trencher kendi iç mekanizması sayesinde mobil konkasör gibi çalışmakta ve yan bandları sayesinde ufalanmış kazı malzemesini başka bir işlem yapmaya gerek kalmadan yan tarafa depolamaktadır. Bu sayede çalışma alanında bulanan tarlalarda fazla bir yer işgalinde bulunulmadan çalışmaları seri bir şekilde yapılıyor.

 

devlet su İşleri viranşehir ilçesi pompaj sulaması trencher kanal kazı paleti Şanlıurfa dsİ