Motosiklet denetimlerinde ağır cezalar verilecek

TAKİP ET

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından karayolu trafik güvenliğinin sağlanması ve kazaların en aza indirilmesi için motosiklet sürücülerinin karışmış olduğu kazalarda ölüm ve yaralanma risklerinin daha fazla olduğu tespit edildi. Emniyet, motosikletler üzerinde denetimi arttırdı.

Emniyet Müdürlüğünün mevzuatına göre; “motosikletler üzerinde yapılan denetimlerde; tescilsiz, plakasız, sürücü belgesiz veya yetersiz sürücü belgeli, standart dışı başka bir araca ait ya da sahte plakalı, hurdaya ayrılmış veya trafikten çekilmiş araçların karayolunda kullanıldığının tespiti halinde 412 Türk Lirasından 5.000 Türk Lirasına kadar değişen miktarlarda trafik idari para cezası tatbik edilmekte, eksiği olan araçlar trafikten men edilmekte, hurda araçların mülkiyeti de kamuya geçirilmektedir” İfadelerine yer verildi.

 

İl Emniyet Müdürlüğü motosiklet sahipleri ile sürücülerinin denetimlerde mağdur olmaması için araçlarının tescilini yaptırmaları, plakaları takılı ve okunaklı vaziyette trafiğe çıkmaları konusunda uyarıda bulundu.

 

Şanlıurfa İl emniyet müdürlüğü motosiklet sürücüleri motosiklet denetimi haberler son dakika Şanlıurfa