"Muhalefet olmadığı için bu haldeyiz"

TAKİP ET

Gazetemizin mikrofonlarına seçim heyecanını değerlendiren vatandaşlar, AK Parti'nin 20 yıldır iktidarda olmasının nedeni iyi bir muhalefetin olmadığını bağladı. İyi bir muhalefet olsaydı bugün ekonomik yönden bu halde olmayacaklarını ileri süren vatandaşlar, Altılı masanın şu anda durağan kaldığını iktidarı zorlayacak çalışmalar yapmadığını söyledi.

Türkiye siyasetinde son zamanların en çetin ekonomik sıkıntılarından birisi yaşanıyor. 6’lı masa ile Cumhur ittifakı arasında bir seçim yapmak zorunda kalan vatandaş ne yapacağını şaşırdı. Bir yandan 20 yıldır iktidarda olan AK Parti diğer yandan 20 yıldır iktidara muhalif olan CHP ve diğer siyasi partiler, kimin 2023 seçim zaferini kazanacağını merak konusu oldu. Şanlıurfalı vatandaşlar muhalefetin iktidarı sıkıştırmadığını sadece seyirci kaldığını kaydetti.

Yaşanan ekonomik sorunlardan dolayı güven kaybeden Ak Parti tekrar kaybolan güveni tazelemek istiyor. Diğer yandan muhalefet partileri iktidara gelmek için çalışmalarını sürdürüyor. Konu hakkında Urfa Değişim Gazetesine konuşan vatandaşlar muhalefeti yeterli görmediklerini ileri sürdü.

Türkiye de sağlam bir muhalefetin olmadığını söyleyen vatandaşlar 6’lı masa hakkında yorumlarda bulundu.

“MUHALEFET İKTİDARI SIKIŞTIRMIYOR”
Muhalefetin iktidarı sıkıştırmadığını söyleyen Ahmet Kırmızıçiçek, “Muhalefet iktidarı sıkıştırmıyor. Ne miting yapıyor, ne seçime zorluyor. Yerinde durmuş: sanki ormanının yanmasını bekliyorlar tankerler itfaiyeler durmuş, yansın ondan sonra müdahale edecekler” dedi

“İYİ MUHALEFET OLMADIĞI İÇİN BU HALDEYİZ”
İyi bir muhalefet olmadığı için iktidar partinin bu kadar uzun süreli iktidarda kaldığını belirten Mehmet Dönmez, “Zaten iyi bir muhalefet olsaydı. Biz bu durumda olmazdık. Daha iyi daha sağlam bir muhalefetin olması lazım.  Yoksa bu iktidar çabuk çabuk gitmez. “ifadelerini kullandı. 

“ALTILI MASA İLERDE SIKINTI YAŞAYACAK”
Muhalefetten dert yanan Reşit Demir ise, “Altılı masanın uzun ömürlü olmadığını, yaşanacak en ufak bir çıkar çatışmasında dağılacağını aktardı. Demir sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye‘deki muhalefeti yeterli bulmuyorum. Zaten yeterli olsaydı bu iktidar 20 yıl iktidarda kalmazdı.  Hiçbir parti iktidar karşısında yeteri kadar muhalefet yapamıyor. Altılı masaya gelince ilkelerde anlaşırlarsa başarılı olurlar. Ama aralarında müthiş uçurumlar var. Hem politik tercihler hem partinin ilkeleri açısında çok büyük farklılıklar söz konusu. Çünkü farklı farklı gruplardan farklı tercihlerden başkanlar var. İlerde sıkıntı yaşayacaklarını düşünüyorum. “

Mehmet Kırvar /  Urfa Değişim
 

Şanlıurfa muhalefet AK Parti