Muhalefet sandıkta değil hastanede kaybetti!

TAKİP ET

14 Mayıs Cumhurbaşkanlık seçiminin ikinci tura kalması, bazı vatandaşların aklını karıştırırken bazı vatandaşlar iktidar partisinin yaptığı hizmetleri baz alarak ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini ifade etti.

Urfa Değişim Gazetesi mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, AK Parti iktidara gelmeden önce sağlık alanında çok sıkıntılar çektiklerini, muayene olmak için çok para harcadıklarını ve birçok hastayı o dönemlerde imkanların olmaması nedeniyle kaybettiklerini ileri sürdüler. AK Parti’nin iktidara gelmesiyle birlikte her ilde birçok hastane kurulduğu ve sağlık hizmetlerinin ücretsiz olduğunu söylediler.

Muhalefet tarafından vaat edilen hizmetlerin gerçekçi olmadığını söyleyen vatandaşlar, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrar destek vereceklerini ifade ettiler. Erdoğan için yakın çevrelerini ikna edeceklerini belirttiler. AK Parti öncesi Türkiye’de krizlerin olduğunu söyleyen bazı vatandaşlar, tekrar dar boğaza girmemek için tercihini Erdoğan’dan yana kullanacaklarını vurguladılar.

Vatandaşın söylemine göre muhalefet seçimi sandıkta değil hastanede kaybetti. Urfalı vatandaşlar AK Parti hükümetlerinde sağlık yatırımlarının büyük olduğunu kaydetti.

“HASTANEYE GİTMEKTEN KORKUYORDUK”

Vatandaşların iktidar partisini desteklemesinin altında birden fazla neden olduğunu vurgulan Mithat Burun, özellikle CHP döneminde hastanelerde yaşanan sağlık sorunlarından dolayı Millet İttifakına sıcak bakmadığını kaydetti. Burun, “Ben Ak Parti’ye destek veriyorum. Türkiye’ye değer veriyor topunu tankını yapıyor milletine hizmet ediyor. Geçmiş yıllara baktığımız zaman bizler hastaneye gidemiyorduk. Ama şimdi bakıyorsunuz her yerde hastaneler var. İhtiyaç sahiplerine yardım veriyor. Elimden gelse bütün çevremin Ak Parti’yi desteklemesini isterim yani. Muhalefetin vaatleri bana palavra geliyor. Şimdiye kadar muhalefet neyi yaptı. Geçmişte muhalefet bu ülkeyi yönetti krizler, kavgalar, savaşlar, darbeler hasta yatağında ölen hastaneler daha sayabilirim. Fakat Ak Parti geldikten sonra birçok sorun çözüldü ve çözülmeye devam ediyor” dedi.

“4 ALTIN BOZDURDUM 2 DİKİŞ İÇİN”

Muhalefetin hükümette olduğu zamanlarda hastanelere gitmekten çekindiğini ifade eden Casım Birişik  o dönem oğlunun ayağına 2 dikiş atmak için 4 Cumhuriyet Altını bozdurduğunu ileri sürdü.

Casım Birişik, “Benim güzel olarak gördüğüm şeyler 2002 ve sonrası çünkü Ak Parti geldiği günden beri güzel işler yaptı. Hastanelerde özellikle yaşadığımız sorunlardan sonra böyle bir partinin ve hükümettin gelmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti.

Köyde okulların yapılması, sağlık ocaklarındaki doktor eksikliğin giderilmesi, hastanelerde vatandaşlara gösterilen hassasiyet ve duyarlılık bizleri mutlu ediyor. Eskiden bizler hastaneye gitmekten korkuyorduk. Çünkü rehin alınıyorduk. Para yok bir şey yok ama şimdi bakıyorsun hastaneler ayağınızın dibinde ücretsiz git tedavi ol. Benim 1997’de bir çocuğum hasta oldu. Bacağında yırtılma meydana gelmişti. O zaman 4 altın bozdurdum o iki dikişin parasını ancak ödedim. Ama şimdi hastaneye gidiyorsunuz sanki sizlere anneniz babanız bakıyor. Ondan dolayı Ak Parti’den şaşmayız” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ HER YERE HASTANE YAPTI!”

Ak Parti’yi sağlık sorunlarında yaşanan sıkıntıların tekrar baş göstermemesi için desteklediğini belirten Halil Dikmez, “Benim sevdiğim destek verdiğim Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’dır çünkü ondan başka kimse söylediği vaatleri yerine getirmiyor. Eskiden hastanelere giderdik tedavi olamazdık. Kimse maaşlarını bile alamazdı. Fakat bugün maaşlar 22 bin lira olmuş, hastaneler ücretsiz olmuş. Nasıl bu adama destek verilmez. Muhalefet geçmişte ne yaptı ki şimdi bir şey yapsın” açıklamasında bulundu.

“BABAM DEDEM GEÇMİŞTEN DERT YAKINIYOR”

İkinci turda muhalefetten yana oy kullanmayacağını söyleyen Yusuf Akbaş, geçmiş yıllarda hastanelerde doktorların olmadığını hastaların hastanelerde can verdiğini kaydederek şunları söyledi: “Bana göre şimdiye kadar gelip geçmiş en büyük lider Recep Tayyip Erdoğan’dır ve en fazla çalışan Ak Parti’dir şimdiye kadar yaptıkları ortada. Yollar, köprüler hastaneler, ihalar, sihalar derken sonu gelmeyen projeler yaptılar. Dedelerim anlattır, hastaneye gittikleri zaman kimse doğru düzgün tedavi bile olamazdı. Ama Ak Parti’den sonra her yere hastaneler yapıldı. Doktorlar bizlere bakıyor. İhtiyaç sahiplerine gereken yardımlar yapılıyor. Ondan dolayı biz Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’dan vazgeçmeyiz.”

“GEÇMİŞTE HASTANELERE AYAK ATMAKTAN ÇEKİNİRDİK”

90’lı yılların yönetimine ateş püsküren Ahmet Geyik o yıllarda insanların hastanelerde daha çok hasta olduklarını o yıllarda yaşanan sıkıntıların bir daha yaşanmaması için Cumhur İttifakıyla devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ahmet Geyik, “Bence Ak Parti şimdiye kadar söylediklerinin hepsini yaptı. Bundan sonra da söylediklerini de yapacaktır. En basiti geçmişte hastanelere ayak atmaktan çekinirdik. Şimdi bakıyorsunuz zengini fakiri herkes hastanelere gidebiliyor. Herkes tedavisini yapıyor. Hastanelerde eskiden olanları hayal ettiğimizde bugünlere şükrediyoruz. Ondan dolayı yapılan hizmetleri göz önüne alacak olursak bana göre hükümet yine devam eder” dedi.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlık seçimi Recep Tayyip Erdoğan