'Muhtarlığı para için yapmıyoruz!'

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, muhtar maaşının asgari ücret düzeyine çekilmesini de içeren torba yasa teklifi TBMM'ye sunulduğunu yasanın kabul edilmesiyle muhtar maaşının 4 bin 250 liraya yükseleceğini duyurdu. Mahalle muhtarları ise görevlerini para için yapmadıklarını halk için yaptıklarını söyledi.

Muhtarların yeni maaşını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Muhtarlar Toplantısı'nda açıklamıştı. Muhtarlara "Sizlere bir de müjde vermek istiyorum" diye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Yaptığımız değerlendirme sonunda muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine, yani 4250 liraya yükseltme kararı aldık" dedi. Bu sözler üzerine muhtarların yüzü güldü. Şanlıurfa’da görev yapan muhtarlar bu işi para için yapmadıklarını söyledi. Asgari ücretin sadece büro giderlerini karşıladığını söylediler.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, muhtar maaşının asgari ücret düzeyine çekilmesini de içeren torba yasa teklifi TBMM’ye sunulduğunu ifade etti. Yasa teklifinin kabul edilmesiyle muhtar maaşları 4250 liraya yükselecek.

“HİÇBİR ŞEY DIŞARDAN GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL”
Artan muhtarlık maaşlarından dolayı birçok vatandaş önümüzdeki seçimde mahalle muhtarı olmak için şimdiden kolları sıvamaya başladı. Peki muhtarların aldığı maaş muhtarlara yetiyor mu? Konuyla ilgili Urfa Değişim Gazetesinin mikrofonlarına konuşan muhtarlar kiçbir şeyin dışardan göründüğü gibi olmadığını söyledi.

Mimar Sinan Mahalle Muhtarı İsmail Dağbaşı, muhtarlıkların da kendilerine göre giderlerinin olduğunu aldıkları parayı sadece büro için harcadıklarını ve bu mesleği para için yapmadıklarını belirtti.

AYDA 4 DEFA MİSAFİR GELDİ Mİ BİTİYOR
Muhtar Dağbaşı sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhtarlık maaşları asgari ücret tutarına gelecek diye duyum aldım. Lakin daha asgari ücret bir maaş almadık. Şimdi muhtarların kendilerine göre giderleri var. Misal ben şahsım olarak mühür maaşı almıyorum. Normalde alıyorlar. Yani asgari ücret dediğin nedir ki 4250 değil mi ? Ayda 4 defa misafirin geldi mi bitiyor.”

“BÜRONUN GİDERLERİ ASGARİ ÜCRET KADAR”
Kamberiye Mahalle Muhtarı Abdurrahman Şahap da muhtarlık mesleğinin insanların bize layık gördükleri için yaptığını ve asla maaş için yapmadıklarını ifade ederken, “Biz maaş için bu işi yapmıyoruz.  Bizim büromuzun elektrik, su, kırtasiye gideri ve misafir gideri asgari ücret kadar. Biz onun için bu işi yapmıyoruz. Biz bu işi sevdiğimiz için yapıyoruz. Muhtar demek emin kişi demek bize layık görmüşler diye bu işi yapıyoruz. Biz para için yapmıyoruz muhtarlık işini” ifadelerini kullandı.

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim
 

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş muhtar Mimar Sinan Mahalle Muhtarı İsmail Dağbaşı