Mültecilere sıkı denetim

TAKİP ET

Kent merkezinde görev yapan sivil asayiş ekipleri cadde ve sokaklarda durumundan şüphelendikleri başta Suriyeli mülteciler olmak üzere, kimlik sorgulaması yapıyor.

Murat Doğan / Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosuna bağlı sivil ekipler, insan sirkülâsyonunun yoğun olduğu Topçu Meydanı, Karakoyun İş Merkezi, Atatürk Bulvarı ve Sarayönü Caddesinde şüpheli şahıslara yönelik güvenlik uygulaması yaptığı gözlemlendi.

Türkiye'de en fazla Suriyeli sığınmacının barındığı Şanlıurfa'da olası olaylara karşı sistematik olarak önlem alan asayiş ekipleri kentin ana arterlerinde başta sığınmacılar olmak üzere şüphelendikleri şahısları durdurarak kimlik ve GBT kontrolü yapıyor.

Edinilen bilgiye göre, asayiş ekiplerinin uygulamayı belirli aralıklarla kentin düzenini sağlamak amacıyla yaptıkları öğrenildi.   

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Türkiye'nin en büyük çadır kenti olan Suruç çadır kent, Ceylanpınar'daki Tel Hamut, Harran ilçesinde bulunan konteynır kentte ile kent merkezi ve ilçelerde sayıları 500 bin'i geçen Suriyeli sığınmacı barınıyor.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamalar ile şüpheli görünen ve aranan şahısların tespiti konusunda genel bilgi taraması yaptıkları ve aranan şahısları gözaltına aldıkları öğrenildi.