Müze Kart ile yüksek fiyat ödemeyin

TAKİP ET

'2019 Göbeklitepe yılı' ilan edilmesinin ardından Göbeklitepe'ye giriş ücretlerinin yüksek olmasından dolayı vatandaşların tepkisine neden olmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılının Göbeklitepe yılı ilan edilmesinin ardından kentte büyük sevinç yaşanırken bu kez de Göbeklitepe’ye giriş ücretleri tartışma konusu haline geldi.

Göbeklitepeye giriş ücretlerinin 35 TL olduğunu ve bu fiyatın oldukça yüksek olduğu kanısını taşıyan vatandaşlar giriş ücretinde indirim yapılmasını isterken tartışmaya son noktayı müze kart çözümü koydu.

Alınan bilgilere göre müze kartların 75 TL olduğu ve elinde müze kart bulunan herkesin ülke genelinde bulunan müze alanlarına girişlerde hiçbir ek ücret ödemeden faydalanabilecekleri belirtildi. Özellikle başta İstanbul Topkapı sarayı ve yanı sıra Ayasofya müzelerinin giriş ücretlerinin Göbeklitepe’ye oranla iki kat fazla olduğu öğrenilirken, müze kart ile bu alanlara girişlerde de ek ücret alınmayacağı bildirildi.

Müze kart uygulamasının çok güzel bir uygulama olduğunu söyleyen vatandaşlar bu sayede Göbeklitepe ve Şanlıurfa müzelerine ek ücret ödemeden giriş yapabileceklerini belirttiler. Konu hakkında görüş bildiren vatandaşlar şöyle konuştular; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılını Göbeklitepe yılı ilan etmesi ilimiz açısından son derece önemli.

Bir yıl süresince 2019 yılı Göbeklitepe yılı olarak tüm alanlarda konuşulacak ve ilimiz adına çok faydalı olacağı kanısını taşıyoruz. Göbeklitepe alanına giriş ücreti 35 TL,  fakat 70 TL’lik bir müze kart ile bu alana istediğimiz zaman girip herhangi bir ücret farkı ödemeden faydalanabileceğiz.

Aynı zamanda müze kart ile ülke genelinde bulunan ve müze kapsamına giren her yere girip ziyaret edebilme imkânını da bu kart sayesinde elde etmiş olacağız. Tüm Urfalıların bu karta sahip olması gerektiği kanısındayız” dediler.