Müziğin ilk adımı ilkokulda başlıyor

TAKİP ET

UNSCO Yaratıcı Şehirler Müzik adayı Şanlıurfa'da çocuk konservatuarı sınavına giren çocuklar kadar aileleri de heyecanlı. Şanlıurfalı çocuklar, bilgi ve becerilerinin yanında müzikte de yeteneklerini sergiliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Müdürlüğü bünyesinde 2019 sonbahar döneminde kurulan çocuk konservatuarı müfredat programı başladı. UNESCO yaratıcı şehirler müzik adayı Şanlıurfa, sürdürülebilirlik müzik eğitiminin ilk adımı anlamında çocuk konservatuarı ile ilk atılımını yaptı.

 

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alınan çocuk konservatuarına 20 kişilik kontenjana 40 kişi başvurdu. Sınavın yapıldığı Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezinde aileleri ile birlikte sınav heyecanı yaşayan çocuklar, Kazancı Bedih Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinden oluşan komisyon tarafından müzik yetenek sınavına tabi tutuldular.

 

İlkokul 2. sınıf öğrencileri, okul eğitiminin yanı sıra konservatuara yarı zamanlı olarak devam ediyor. Konservatuarda çocuklara, piyano, koro, çalgı eğitimi, satranç ve dikkat geliştirme dersi veriliyor.

 

'Çocuklarımıza müziği sevdirmek için her çabayı gösteriyoruz'

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Şube Müdürü Ahmet Dağlar, "UNESCO Yaratıcı Şehirler Müzik adayı Şanlıurfa'da bir buçuk yıldır birçok atılım gerçekleştirdik. Bu çocuk konservatuarı büyükşehir belediyeler arasında bir ilk olarak Şanlıurfa'da faaliyete girdi. Çocukları ilk aşamada özel yetenek sınavına tabi tutarken, ilk adım olarak da bir müzik eğitimi veriyoruz. Çocuk konservatuarından mezun olan çocukları daha sonra gençlik konservatuarına alıyoruz. Biz kentimizde çocuktan başlayarak müziği özellikle de sanatı sevdirmek için elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz. İlk öğrencilerini bahar döneminde alan çocuk konservatuarına ilgi oldukça yoğundur. Bu durum da bizi sevindiriyor." dedi.



müziğin ilk adımı ilkokulda başlıyor Çocuklarımıza müziği sevdirmek için her çabayı gösteriyoruz Şanlıurfa büyükşehir belediyesi konservatuarı unesco yaratıcı şehirler müzik adayı Şanlıurfa