Müzik diyarından piyano resitaline

TAKİP ET

Gazelhanları ve Sıra geceleriyle Müzik diyarı Şanlıurfa'da 10 yaşındaki İlkokul 4. sınıf öğrencisi Defne Ekmekçi, Kanada Toronto Çağdaş Sanatlar Akademisi Piyano Yarışması'nda dünya birinciliği elde etti.

Şanlıurfa'da 10 yaşındaki Defne Ekmekçi, çevrim içi Paris'te düzenlenen Uluslararası Kanada Toronto Çağdaş Sanatlar Akademisi Piyano Yarışması'nda birinciliği elde etti.

Fransa'nın Başkenti Paris ev sahipliğinde, Kanada Toronto Çağdaş Sanatlar Akademisi tarafından “Çocuk ve Genç Yaratıcılık Müzik Yarışması” düzenlendi. İngiltere, Kanada, ABD, Ukrayna veGürcistan’dan 256 öğrencinin katıldığı yarışma Online olarak gerçekleşti.

Online olarak gerçekleşen yarışmaya Şanlıurfa’dan katılan Defne Ekmekçi, çaldığı "TheSomersaultKing " adlı eserle 256 öğrenci arasından 10-12 yaş kategorisinde dünya birincisi oldu. “Çocuk ve Genç Yaratıcılık" Müzik Yarışmasında birinci olan Ekmekçi, dünyaca tanınan piyanist olmak var.
256 öğrencinin katıldığı yarışması sonrası yapılan değerlendirme sonucunda birinciliğe layık görülen Defne'nin ismi akademinin internet sayfasında yer alırken, plaket ve sertifikası da gönderildi.
“Çocuk ve Genç Yaratıcılık" Müzik Yarışmasında birinci olan Ekmekçi,  Ekim 2020 yılında ise LondonCollege Of Music seçmelerine Şanlıurfa, İstanbul, Diyarbakır, Gaziantep'ten katılan öğrenciler arasından başarı sağlayarak  “Uluslararası Piyano Öğrencisi” unvanını kazandı.

Gösterdiği başarı ile “Uluslararası Piyano Öğrencisi” unvanını alan Ekmekçi, Türkiye’de bu unvana sahip tek öğrenci olarak kayıtlardaki yerini aldı.

“İKİNCİ SINIFTA PİYANO İLE TANIŞTIM”
Sihirli parmaklarıyla piyano resitali yapan genç piyanist Ekmekçi, Piyanoyla ikinci sınıftayken müzik kulübünde tanıştım. Benim için çok zevkli bir kulüptü. Kendim sınavlara katılmayı istedim İngiltere'de düzenlenen bir yarışmaya katıldım. LondonCollege Of Music'te başarı elde ettim daha sonra Paris'te düzenlenen bir yarışmaya online olarak katıldım ve burada birincilik elde ettim. Hedefim daha iyi seviyelerde piyano başarısı elde etmek. Evde piyanom var günde bir saat piyano çalışıyorum. Annem ve Babamda bana bu konuda çok yardımcı oluyorlar. Hayalimde Fazıl Say gibi dünyaya tanınmak var. diye konuştu.

“İLERİDE DAHA İYİ YERLERE GELECEK”
Müzik Öğretmeni Barış Şakir; “Bana geldiğinde ikinci sınıf öğrencisiydi. Piyanoda onunla birlikte çalıştığım zaman çok özel bir yeteneğinin olduğunu gördüm. Annesi ve babası ile konuştum. Piyanoda ilerlemesine ve kendini daha farklı alanlarda göstermesini söyledim. Annesi ve babası beni desteklediler. Londra müzik kolejinin sınavlarına hazırlanmaya başladık bir yıllık uzun, yorucu ve ağır bir tempoyla yaptığımız çalışmalar sonucunda Ekim 2021'de Londra müzik koleji sınavlarına girdi ve sınavı başarı ile geçti Uluslararası bir diploma almaya hak kazandı ve çocuk kategorisinde Uluslararası Piyano sanatçısı Unvanını kazandı. Son olarak Kanada Toronto'da düzenlenen Pandemiden dolayı Online düzenlendi. 31 Mayıs 2021'de Online katıldığımız yarışmada kendi yaş kategorisinden 10-12 yaş kategorisinde birinci oldu. Çocuk yeteneklerimizin ileride çok güzel çok iyi yerlere geleceklerine inanıyorum. Dünya'da hem bizi hem Ülkemizi temsil edeceklerine çok iyi bir şekilde temsil edeceklerine inanıyorum" şeklinde konuştu.

“TESADÜFEN YETENEĞİNİ KEŞFETTİK”
Genç piyanistin Annesi Eğitimci Ayşegül Ekmekçi: "Kızım 7 yaşında tesadüfen bulunduğumuz bir ortamda bir müzik öğretmeni kulağını kalemlerle test etti. Parmaklarının ve müzik kulağının piyano çalmasına çok uygun olduğunu onu desteklememizi ve çok başarılı olacağını söyledi. Tanımadığımız bir öğretmendi bunları söyleyen ve ben bunu kendime ilke edindim dersler, testler ve akademik gelişmeler çok önemli ama müzik sanat hayatımızın her aşamasında olması gereken bir unsur babası da bende kızımız bu konuda hep destekledik. Hem derslerine çalıştı hemde her gün bir saat piyano başında vakit geçirdi ve geçirmeye devam edecek. Umarım hem Urfa'ya hemde Ülkemizi daha nice başarıları ile temsil eder. Bir tane çocuğumuza bile umut olabilirsek bu bizim için mutluluktur.” dedi
E.Berfin Maçça Urfa / Değişim