Ne vekiller ne başkanlar, sözlerinde durmadı!

TAKİP ET

Hanlar Bölgesinde bulunan Mençek Hanı, yağışlı havalarda tavan akıtmasından dolayı esnafı çileden çıkarıyor. Tavandan damlayan yağmur suları Mençek Hanında terzilik yapan esnafı mağdur etmesinin yanı sıra tarihi yapıya da zarar veriyor.

Daha önce Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından restore edilen ve ondan sonraki süreçte kendi kaderine terk edilen tarihi han adeta yıkılmaya ve dökülmeye yüz tutuyor. Bir çok kez yağmur havalardan dolayı Han’ın tavanında akıtmaların ve çatlakların meydana gelmesi hakkında yetkililere bilgi veren ve yetkililerden yardım talep eden Mençek Hanı esnafı, yaşanan mağduriyetin muhatabını bulmakta zorluk çektiklerini söyledi.

Uzun zamandan beri Mençek Hanında terzilik mesleğini icra eden ve yıllarca Şanlıurfa Terziler Odası Başkanlığını yapan Numan Tuğbay, handa yaşanan bu mağduriyet için yetkilileri adeta topa tuttu.

Mençek Tarihi Hanında yaşanan bu mağduriyeti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Ak Parti Milletvekillilerinden Mehmet Ali Cevheri ve Zemzem Gülendar Açanal’a anlattığını bu kadar kişiye söylemesine rağmen yapılmadığını söyleyen Numan Tuğbay, hangi kapıyı çalacaklarını kimden yardım isteyeceklerini bilmediğini aktardı.

“ZEYNEL BAŞKAN’A GİTTİK SES YOK”

Handa yaşanan bu mağduriyet için Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e anlattıklarını belirten  Terziler Odası Eski Başkan Numan Tuğbay buna rağmen bir adımın atılmadığını ileri sürdü.

Tuğbay “Mençek Hanı, 2 yıldan beridir yağmur yağışlarından dolayı tabanı damlıyor ve üst katında çatlamalar meydana geliyor. Biz bunları kaç defa yetkililere ilettik yine de kimse kılını kıpırdatmadı. Kimse bizim yapmamıza da izin vermiyor.  Korkarım bizim başımıza yıkılır. Daha önce Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül geldi, arkadaşlar kendisiyle konuşmuş bende dilekçe verdim, yine de yapılmadı.”dedi.

“2 VEKİL, 2 BELEDİYE BAŞKANI VE İL BAŞKANI GELDİ, KİMSE DE TIK YOK”

Mençek Tarihi Hanındaki tavan akıtmasını Ak Parti Şanlıurfa Milletvekillilerden Mehmet Ali Cevheri, Zemzem Gülendar Açanal’a ilettiklerini söyleyen Numan Tuğbay , yaşanan mağduriyeti vekillerin yanı sıra Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’a da ilettiklerini buna rağmen gereken önlemlerin alınmadığını kaydetti.

Tuğbay, Mençek Tarihi Hanının tavan akıtmasına çare bulmak için sarf ettiği çabayı şu şekilde ifade etti: ”Arkadaşlar sayın Mehmet Ali Cevheri’ye iletmişler ondan da ses çıkmadı, sayın Abdurrahman Kırıkçı’ya ilettik o da tamam dedi yine de söylediğimizle kaldık. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’a söyledik o da Büyükşehir’e topu attı. Gülendar Açanal ile görüştük o da bir şey yapamadı. Yani anlayacağınız herkes dinledi bizi herkes bize söz verdi ama verdiği sözler ile kaldı. İki yıldan beridir her yağmur yağdığında buraları su götürüyor. Biz kendi imkânımızla yapmaya çalıştığımız zaman yetkililer diyor ki aslına uygun kalması lazım. Ama yok ne yapanlar var ne yapmamıza izin verenler onun için yetkililere çağrı yapıyoruz tarihi han yıkılıyor gelin gereken onarımı yapın. Daha önce Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından restorasyonu yapıldı, fakat o dönemde üst tarafları yapılmadı. Üst taraf için Urfa’da gitmediğimiz kapı kalmadı. Burada esnaflar ekmek yiyor çocuklarına ekmek götürüyor, burası tarihi handır bununla ilgilenmeleri lazım.  Burada yağmurlu havalarda esnaf dükkanını kapatmak zorunda kalıyor. Buna çarenin derhal bulunması lazım.”

“ÇALMADIK KAPI BIRAKMADIK!

Mençek Tarihi Hanının tavanının akıtmasına çare bulmak için artık çalmadık kapı bırakmadığını kaydeden Numan Tuğbay,  “Bununla Şanlıurfa Valiliği mi ilgileniyor, Vakıflar Müdürlüğü mı ilgileniyor eğer kim ilgileniyorsa buna bir çare bulunsun. Yoksa başımıza yıkılacak o kadar esnaf mağdur olmasına acaba kimin gönlü el veriyor.” İfadelerini kullandı.

BAŞKAN KUŞ, TOPU BÜYÜKŞEHİR’E ATTI

Mençek Tarihi Hanındaki tavan akıtmasına çare bulmak ve onarmak için Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’a ricada bulunduğunu aktaran Numan Tuğbay, Başkan Kuş’un topu Büyükşehir’e attığını ve Hanlar bölgesine Büyükşehir’in baktığını ifade ettiğini söyledi.

Tuğbay, “Zeynel Beyazgül ve ekibi geldi fotoğraf falan çektiler gittiler gidiş o gidiş.  Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş geldi gördü ve dedi ki burası hanlar bölgesidir Büyükşehir’in işidir ben yapamam dedi ve gitti.

Herkes topu başkasına attı. Yani Allah aşkına burayla gerçekten kimse ilgilenmiyorsa söylesinler biz kendi imkânımızla yapalım ona da izin vermiyorlar. Bizler muhatabımızı bulamıyoruz açıkçası gerçekten zor durumdayız.” dedi.

ZEYNEL BAŞKAN YIKMAYI ÇOK SEVİYOR, GELSİN BURAYI DA YIKSIN!

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yıkmayı çok sevdiğini söyleyen Numan Tuğbay, Başkan Beyazgül’e çağrıda bulunarak Mençek Tarihi Hanı’nı yıkmasını teklif etti.

Numan Tuğbay, “Bu krizde gerçekten zor durumdayız, esnaf mağdur ,buranın derhal yapılması lazım. Esnafta yapmakta zorlanıyor. ”Sayın başkan beni bağışlasın zaten yıkmayı çok seviyor. Gelsin burayı da yıksın bizde kurtulalım o da kurtulsun çektiğimiz gerçekten eziyet ya.” diyerek sözlerini noktaladı.

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

Hanlar Bölgesi Mençek Hanı