Nerden baksan tutarsızlık!

TAKİP ET

Yerleşim açısından Şanlıurfa'nın cazibe merkezi haline gelen Karaköprü'de meydana gelen sorunlar yaşamı olumsuz etkilerken, bu sorunlara önlem alınmaması da tehlikeli sonuçlara neden oluyor. Oluşan bu durum da türkülere konu olan 'Nereden Bakarsan Tutarsızlık' sözünü hatırlatıyor.

Şanlıurfa'nın cazibe merkezleri arasında bulunan Karaköprü ilçesinde son zamanlarda çarpık kentleşmenin boyutu giderek artıyor. Nüfusun artmasına paralel olarak hızla büyüyen Karaköprü, plansız yapılar ve bunun sonucunda ortaya çıkan sorunlar nedeniyle çarpık kentleşmeye doğru yol alıyor.

Yerleşim açısından en modern ilçesi olan Karaköprü'de elektrik kesintilerinden su kesintilerine kadar birçok sorun yaşanıyor. Neredeyse her alanda sorun yaşanan ilçe, yol ve kaldırımların bozuk olmasından, yazın tozdan kışın da oluşan çamurdan dolayı yaşanmaz bir hale geliyor.



Vatandaşlar belediyelerin çalışmalarından memnun değil

Karaköprü'de kış mevsimi ile başlayan sağanak yağışlar, buradaki birçok mahallenin sorunlarının üstüne yeni sorunlar kattı. Birçok bölgede yağışlar yolların ve kaldırımların bozulmasına neden olurken, bazı bölgelerde ise çökmelere neden oldu. Vatandaşlar, ilçede bulunan sorunların çözülememesinden dolayı belediyelerin çalışmalarından memnun kalmıyor.

Karaköprü Çamurlu Dere

Şanlıurfa'nın türkülerine konu olan ilçe, 'Karaköprü Narlı Dere' olarak anılırken, ortaya çıkan sorunlar nedeniyle artık vatandaşlar tarafından 'Karaköprü Çamurlu Dere' olarak anılıyor. Çünkü birçok mahallede çöken yollar, bozulan kaldırımlar ve geniş çaplı göletler oluşmuş durumda. Bu da modern yerleşim alanının çamur deryasına dönüşmesine neden oluyor.



Birçok alanda toprak kayması meydana geliyor

Karaköprü ilçesinde sorunlar yaşamı olumsuz etkilerken, birçok alanda da sağanak yağışlar sonucu toprak kaymasının meydana gelmesine neden oluyor. Çarpık kentleşmeye neden olan plansız yapıların nasıl bir sonuca yol açacağı düşünülmediği için şu anda büyük tehlikelere neden oluyor. Bu durumda bazı yollarda çatlaklar meydana gelirken, birçok istinat duvarı da tehlikenin eşiğinde.

Elektrik trafosu da kayabilir

Birçok yapılarda tehlikeli durumlar yüzünü gösterirken, Doğukent Mahallesi'nde bulunan elektrik trafosunun çevresinde de çatlaklar oluştu. Bu çatlakların trafonun temelini de içine alması, önlem alındığı taktirde trafonun da kayma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.



Çamur, su birikintileri, çöken kaldırım ve yollar...

Birçok mahallede yolların çamurdan geçilmediğini söyleyen vatandaşlar, "Alt yapı sorunu başta olmak üzere özellikle yolardaki deformasyonlar ve kaldırımlarda bulunan çamur, bizleri canımızdan bezdirdi. Birçok alanda da geniş göletler oluşmuş durumda. Belediye yetkilileri her seferinde Karaköprü'de alt yapıya önem verildiğini söylüyorlar. Ancak etkili olan yağışlar, buradaki yapıların bütün eksikliklerini bize gösterdi. İlçede daha yağmura dayanıklı olmayan yapıların neyinden bahsediyorlar? Demek ki alt yapı kış mevsimine uygun yapılmamış. Belediye yetkililerinin oluşan bu sorunlara bir an önce önlem almaları gerekir. Çünkü bu durum ilçemiz için kötü bir imaj sergiliyor." ifadelerini kullandılar.  



Haber: Murat Doğan