Nereye gitti bu kablolar?

TAKİP ET

Sürekli sorunlarla gündeme gelen TOKİ Maşuk'ta, bu kez konutlarda merkezi uydu sisteminin kabloları kesildi. Kabloların kim tarafından kesildiği bilinmezken, kabloların bulunduğu pano kapağının açık bırakılması ise tepkilere neden oldu.

Yeni yerleşim alanı olan TOKİ Maşuk, sürekli sorunlarla gündeme geliyor. Daha önce birçok sorunun yaşandığı yerleşim bölgesinde, bu kez konutlarda bulunan merkezi uydu kabloları kesildi. Kabloların kim tarafından kesildiği ise bilinmiyor.



Yerleşim alanında dertler bitmiyor

Modern yerleşim alanı olması projesiyle hayata geçirilen TOKİ konutlarını tercih edenler, devam eden sorunlardan şikayetçi. Kış mevsiminde birçok konutta, doğalgaz sorunu nedeniyle ısınmada sıkıntı yaşanırken, bölgede sürekli elektriklerin kesilmesi ise kangren hale gelmiş sorunlar arasında yer alıyor. Vatandaşların sürekli şikayet ettiği ve yapının düzenli yapılmamasından dolayı konutların çatısından su sızdığı öne sürülmüştü.

Elektrik hatlarının gelişigüzel bağlanması, su sorunu, kışın çamurdan yazın tozdan geçilmeyen yıllar, alt yapı gibi sorunlar sürekli vatandaşların tepkisine neden oluyor. Yerleşim alanında sorunların bitmediğini belirten vatandaşlar, hizmetin yapılmamasından sürekli şikayetçi.



Bu kez kablolar gitti

Sürekli sorunların yaşandığı ve vatandaşların tepki gösterdiği konutlarda bu kez merkezi uydu kabloları kesildi. Bazı konutlarda bulunan ve merkezi uydu sistemini kontrol eden panoların kim tarafından açıldığı ve kabloların neden kesildiği vatandaşlar tarafından merak edildi. Maddi değeri oldukça yüksek olan kabloların kesilmesi mahalle sakinlerini mağdur etti.

Merkezi uydu sistemi panosunun kilitli olması gerekirken, açık kalması ve buna yönelik herhangi bir önlemin alınmamasına vatandaşlar sert tepki gösterdi. Her ay 90 TL binalarda hizmet bedeli ödediklerini söyleyen vatandaşlar, bunun karşılığında hizmet alamadıklarının altını çizdiler. Kesilen sistem kablolarının yerine eğrelti olarak bağlantı sağlandığını ifade eden vatandaşlar, eğrelti kabloların ise cihazlarına zarar verdiklerini söylediler.



Binalarda güvenlik dahil bir çok konuda sıkıntılar yaşadıklarını belirten konut sakinleri, “TOKİ’den ev almak istedik fakat ne yazık ki pişman olduk. Evlerimize girdiğimiz günden beri ne yazık ki hep sorunlarla karşılaştık. Birçok dairenin yalıtımı tam olmaması nedeniyle sızmalar meydana geldi. Birçok binada alt yapı problemleri nedeniyle su baskınları ve lağım suyu kokuları oluştu. Bunların yanı sıra elektrik, su ve doğalgaz gibi sorunlar da yaşamaya başladık. Bizlere göre TOKİ hizmet yapma ve bakım konularında sınıfta kaldı. Bazı binalarda merkezi uydu sistemini kontrol eden kutuda bulunan ve maddi değerleri oldukça yüksek olan merkezi uydu dağıtım kablolarının parçalanarak söküldüğünü gördük. Birçok ev televizyon izleyemezken, bazı binalarda ise kablolar eğrelti olarak bağlandı. Ancak bu yöntem de birçok cihaza zarar veriyor. Merkezi uydu sistem kabloları bir an önce onarılmalı ve sistem panolarının aynı zamanda kilitlenerek koruma altına alınması gerekiyor.”



'90 TL aidat alınıyor ama hizmet sıfır'

Maşuk TOKİ’de ikamet eden vatandaşlar, her dairenin 90 TL aidat ödediğini fakat bu toplanan paraların hizmet olarak yansımadığını dile getirerek, “TOKİ yönetimi her ay her bir daireden 90 TL aidat parası topluyor. Bu paraların karşılığında hizmet bekliyoruz. Fakat ne yazık ki bunun geri dönüşünü görmedik. Binalarda ne yazık ki hizmet adeta sıfır noktasında, arızalar zamanında giderilmiyor. Bakım çalışmaları yok. Hasar gören hiçbir yer tam anlamıyla düzeltilmiyor. Yapılan çalışmaların birçoğu eğrelti, bizler bu aidatları neden ödüyoruz, buna bir anlam veremedik. Bir an önce alınan aidatların ne amaçla alındığı konusunda TOKİ yönetiminin bir açıklama yapması gerekiyor.” şeklinde konuştular.

 

tokİ maşuk haberler Şanlıurfa son dakika tokİ’den ev alma