Nihat Çiftçi, ne kadar borçla başkanlığı bırakıyor?

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, görev yaptığı 3 buçuk yıllık süre zarfında yapılan çalışmaları açıkladı. Çiftçi sorulan soru üzerine Büyükşehir Belediyesini 581 milyonla devredeceğini belirtti.

Gazetecilerle bir araya gelerek Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu projeleri ve çalışmaları aktardı. Bitirilen ve devam eden projelerin durumunu açıklayan Çiftçi, "Bütçemiz hazır olmadan hiçbir projeye başlamadık." dedi.

13 ilçede yapılan yeşil alan çalışmalarını da aktaran Nihat Çiftçi, çok konuşulan Narlıdere Köprülü Kavşak çalışmasının da 19 Mart'ta faaliyete gireceğini belirtti.



Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları şeffaf olarak yürüttüğüne dikkat çeken Çiftçi, bundan sonra da şeffaf çalışmalara devam edileceğini belirtti.



'266 milyon borç ödedik'

Büyükşehir Belediyesi'nin şu anda mevcut olan borcunu açıklayan Çiftçi, "2014’te Büyükşehir Belediyesinin 798 milyon TL bir borcu vardı.  266 milyon borç ödedik. Diğer ödemelerle 147 daha  ödeme yapıldı. Şu anki borcumuz 581 milyon. Borcu düşürdük. 330 hibe  ŞUSKİ aldık, 116 da Büyükşehir. Toplam 446 milyon da bu şehre hibe getirdik. 160 milyon TL 6 milyon metrekarelik yerin bedelini ödedik ve 6 milyon metrekarelik tapu Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza kesildi. Borcu azaltan, şehri geliştiren bir mali durum. Büyükşehirin geleceği çok doğru yönetildi." şeklinde ifade etti.

 

başkan Çiftçi 3 5 yıllık çalışmaları açıkladı Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı nihat Çiftçi büyükşehir belediyesinin yapmış olduğu projeleri ve çalışmaları aktardı